Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Valga praost Mart Jaanson (vasakul) ja Eesti piibliseltsi peasekretär Jaan Bärenson
Valga praost Mart Jaanson (vasakul) ja Eesti piibliseltsi peasekretär Jaan Bärenson Foto: Monika Otrokova/Otepää vallavalitsus

Sangastes sai teoks piiblipäev

Sangastes sai teoks EELK Valga praostkonna piiblipäev.

Päev algas Sangaste kultuurimajas Eesti piibliseltsi näituse «Eestikeelse piibli ajalugu» avamisega. Seejärel oli Sangaste kirikus jumalateenistus, kus teenisid Valga praost Mart Jaanson ja EELK Sangaste Püha Andrease koguduse diakon Tanel Meiel. Kokkutulnuid tervitas Otepää vallavanem Jaanus Barkala. Üles astus koguduse segakoor ning esines ka puhkpilliorkester Emeriitbrass.

Päeva teine pool jätkus taas Sangaste kultuurimajas, kus ettekannetega astusid üles Eesti piibliseltsi peasekretär ajaloolane Jaan Bärenson ja ajaloolane Anu Raudsepp. Piiblipäeva lõpetas dokumentaalfilmi «Piibel Eestis. Eesti piibliselts 200» vaatamine.

Piiblinäitus Sangaste kultuurimajas jääb avatuks oktoobri lõpuni. LEPM

Valgas hakatakse koolitama raudteelukkseppi

Valgamaa kutseõppekeskus avab koostöös Valga Depooga tänavu sügisel raudteeveeremi lukksepa eriala.

Raudteega seotud erialad on lähitulevikus väga perspektiivikad, kas või seoses Rail Balticu ehitusega. Praegu on Valgamaa kutseõppekeskus ainuke kutsekool, mis alustas taas õppe läbiviimist raudteevaldkonna õppekavade alusel.

Tegu on töökohapõhise õppega: see on kutseõppe vorm, mille puhul õpilane läbib umbes kolmandiku õppest koolis ja kaks kolmandikku ettevõttes. Õppe käigus õpitakse selgeks konkreetne amet, töötades oma ala meistrite juhendamisel. Õppurid hakkavad õppima ka praktilistes õppelaborites Lätis Daugavpilsi tehnikumis. Ettevõte sõlmib õpilasega töölepingu ja õpingute ajal maksab ka palka. Õppe läbimisel saab õpilane kooli lõputunnistuse ja kutseeksami sooritamisel kutsetunnistuse.

Õpe hakkab toimuma vene keeles ja kestab ühe aasta. Kutseõppega saab liituda 10–15 õpilast ja õppega alustatakse juba tänavu 4. oktoobril. LEPM

Keeni koolis algas taas kontaktõpe

Esmaspäeval alustati Keeni põhikoolis taas kontaktõppega. Kooli oodatakse vaid terveid lapsi.

Keeni kool otsustati nädala lõpuni sulgeda teisipäeval, 7. septembril, kuna 103 õpilasest tuli kooli sel päeval vaid 39. Puudujatest paljude puhul oli direktor Kalmer Sarve sõnul põhjust kahtlustada, et nad on nakatunud koroonaviirusega. Ametlikult oli selleks ajaks tuvastatud üle kümne nakatumise. Ilmselt tõi haiguse kooli nakatunud töötaja.

Eelmisel nädalal oli kool kaugõppel. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles