Mõlemad Põlva klubid võitsid vastaseid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Põlva Coop ja HC Tallinn 2 pakkusid põneva karikamängu, kus minimaalse eduga jäid peale põlvalased.
Põlva Coop ja HC Tallinn 2 pakkusid põneva karikamängu, kus minimaalse eduga jäid peale põlvalased. Foto: Helin Potter

Eesti meeste karikavõistlustel käsipallis olid Põlva klubid võistlustules nii teisipäeval kui kolmapäeval. Peeti kaheksandikfinaale.

13-kordne karikavõitja Põlva Serviti haaras kohtumises SK Tapaga kohe ohjad. Tapalased proovisid Serviti kaitsemüüri ja väravavaht Eston Varuskit üle mängida kannatliku rünnakuga, kuid see õnnestus harva.

Sander Sarapuu ja Henri Sillaste lahendasid suurepäraselt kiirrünnakuid ning üheksandal minutil sai Serviti ette 7 : 2. Seitse minutit hiljem tuli Carl-Eric Uibo tabamusest 11 : 4 ning edu hakkas kasvama.

Põlvalaste peamine relv oli tõhus kaitse ja selle pealt saadud kiired rünnakud, mida kadestamisväärse kindlusega realiseerisid Sarapuu, Uibo ja Mathias Rebane. 13 väravale rebenenud vahe kahandas tapalane Raimond Himma poolajasireeniga 19 : 7 peale.

Teise pooltunni algul jätkus kohtumine samas rütmis. Serviti kaitses hästi ja lahendas rünnakuid kiirelt ning 38. minutil tuli Sarapuu tabamusest 25 : 9. Vahepeal viskasid tapalased küll kolm väravat järjest, ent 48. minutil tegi Hendrik Varul seisuks 33 : 14.

16-aastane Joonas Vassiljev tõusis aga kodumeeskonna sangariks, viigistades minut enne lõppu ja visates 25 : 24 võiduvärava, kui mängida jäi kümme sekundit.

Tapa võitis küll viimased kümme minutit skooriga 8 : 2, kuid Serviti mängu 36 : 22. Sarapuu viskas seitse, Rebane viis ja Uibo neli väravat.

Päev hiljem kohtus aga Põlva Coop kodus HC Tallinn 2ga. Kaks meeskonda on viimastel aastatel esiliigas haaravaid etendusi pakkunud ning mullusel, poolelijäänud hooajal tehti ainsas omavahelises mängus 29 : 29 viik.

Agressiivne mäng

HC Tallinn 2 saabus Põlvasse kahe pommitajata, sest eemale jäid esiliiga avavoorus kahe peale 16 väravat visanud Tarmo Ulla ja Andreas Kommer.

Noored põlvalased tegutsesid kaitses sarnaselt esindusmeeskond Servitile ehk agressiivselt ning pealinlased jäid algul rünnakul hätta. Kolm viset põrkus tagasi väravaraamidest, ülejäänud peatas Andero Viljus. Coop realiseeris suurepäraselt nii kiirrünnakuid kui karistusviskeid ning juhtis kuuendal minutil juba 5 : 0.

Siis hakkas Tallinna mängumootor tööle, häid tõrjeid tegi postide vahel Margus Vesiallik ning rünnakul leiti joonelt osavalt Kaupo Märjamaa, kelle kolme tabamuse toel jõuti seisuni 6 : 3. Tasavägine mäng jätkus, kuniks Tallinna eestvedaja Martin Pihlamägi tabas kaks korda järjest ning 25. minutil oli Coopi edu veel vaid 9 : 8.

Võitluslik poolaeg

Teine poolaeg algas Coopi eduseisul 13 : 10 ja kaks minutit hiljem tuli Kermo Saksingu viskest 15 : 10. Kui aga võimsasse viskehoogu sattus rahvusmeeskonnaski mänginud Kristjan Järv, visates kolm järjestikust väravat, sai Tallinn 45. minutil esimest korda juhtima – 18 : 17.

Kiirelt vastasid Saksing ja Joonas Vassiljev ning Coop oli ees 20 : 18. Tallinn 2 aga jätkas võitlust. Jorma Käsper viis 56. minutil pealinlased ette 23 : 22 ja Janis Selge sada sekundit enne lõppu 24 : 23.

16-aastane Vassiljev tõusis aga kodumeeskonna sangariks, viigistades minut enne lõppu ja visates põlvalaste 25 : 24 võiduvärava, kui mängida jäi kümme sekundit. Pääs veerandfinaali jääb niisiis järgmisel pühapäeval Viimsis toimuva korduskohtumise otsustada.

Saksing ja Randel Matthias Lepp olid Coopi täpsemad kaheksa väravaga, Vassiljev lisas kuus ning ülejäänud Põlva pallurite arvele jäi vaid kolm tabamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles