Lenna majapidamises käis murdja

Elu24
Copy
Lenna Kuurmaa
Lenna Kuurmaa Foto: Konstantin Sednev

Setomaal elavad laulja Lenna Kuurmaa ja näitleja Lauri Mäesepp said hiljuti ehmatava kogemuse osaliseks. «Täna öösel ärkasin kella nelja paiku, sest välisuks paugatas. Viie minuti pärast kuulsin pimedas mustavas öös kanade kaeblevat hüüdu. Pilt oli selge. Rebane,» teatas Lenna Instagramis.

«Läksin uksele, Lauri paistis juba telefoni valgust sähvides kanalas… Selleks ajaks oli jõudnud rebane ära viia neli noorkana ja murda ühe noore muneja kana, kes veel lebas õuealal. Üks suur kukk parasjagu võitles rebasega, kui Lauri lauta jõudis.»

Rebane kadus võrguga kaetud õuealast vaid paari hüppega. «Hommikul käisin riismeid vaatamas ja olukorda hindamas. Suur kukk, kel küll enam saba pole, on surviver (ellujääja – toim). Elus ja püsti ja asjaline. Pooled kanad elus,» kirjeldas lauljanna nähtut.

«Õnneks tegid kanad häält ja saime jaole. Oleks see vaikselt toimunud, ei olekski keegi midagi enne hommikut märganud,» rääkis Lenna Elu24-le. «Meil on see pealt kinnine õueala olnud juba kolm aastat ja senini pole kordagi rebane käinud. Võrgud on maa sisse kaevatud, aga hüppas sisse kuskilt ülevalt väiksest august.»

Laulja sõnul on juhtunu maaelu paratamatu osa. Samas on tal lindudest loomulikult väga kahju.

Kuurmaa ja Mäesepp on muretsenud omale ka rebasepuuri. Küll aga on õhus küsimus, mida teha rebasega, kui ta puuris on. «Mina sõidutaks ta kilomeetrite taha kaugele metsa ja laseks seal vabaks. Lauri lööks maha,» tõdes Kuurmaa.

Irooniliseks teeb olukorra, et juhtunule eelnenud õhtul luges Lenna lastele raamatut «Ennemuistsed jutud Reinuvader Rebasest».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles