Fotonäitus võtab kokku presidendi ametiaja

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
President Kersti Kaljulaid 2017. aasta suvel Võrumaal Filmi Vargamäel
President Kersti Kaljulaid 2017. aasta suvel Võrumaal Filmi Vargamäel Foto: Mattias Tammet/Vabariigi Presidendi Kantselei

President Kersti Kaljulaid avas sel nädalal Kadriorus jääkeldri kõrval A. Weizenbergi tänaval oma ametiaega kokku võtva avaliku fotonäituse.

«Minu jaoks kannavad need pildid lisaks mälestustele paljudest kohtumistest ja tehtust ka tähendust nendest inimestest, kes on kõigi nende ametis oldud aastate vältel toetanud mind selles töös,» sõnas president Kaljulaid.

27 fotost koosneval näitusel saab näha näiteks pilte tema ametisse astumisest ning ametiaja kestel toimunud kohtumistest nii Eestis kui välisriikides.

Piltide seas leidub ka selliseid, mis tehtud Lõuna-Eestis. Juuresolevale fotole on püütud presidendi käik 2017. aasta juunis Võrumaale filmi «Tõde ja õigus» võttepaika Vastse-Roosa külas. Samuti on näitusel pilt sellest, kuidas riigipea 2019. aasta augustis Saatse kiriku juures jättis oma ametiauto kapotile sõnumi «#tolmuvabaks!».

Näitusega on võimalik tutvuda järgnevate nädalate vältel.

Enamiku fotode autor on vabariigi presidendi kantselei kommunikatsioonispetsialist Mattias Tammet. Samuti on väljapanekus fotograafide Andres Puttingu ja Arno Mikkori ning ka Taavi Linnamäe ja Timo Palo fotosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles