Vaktsineerimine jäi kännu taha kinni (1)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Räpina haigla juhataja Peeter Sibula sõnul on enamik neist, kes vaktsiini soovisid, nüüdseks süstitud, kuid kõhklejaid on märkimisväärselt palju.
Räpina haigla juhataja Peeter Sibula sõnul on enamik neist, kes vaktsiini soovisid, nüüdseks süstitud, kuid kõhklejaid on märkimisväärselt palju. Foto: Arvo Meeks

Mikitamäe hooldekodus septembris koroonasse surnud kaheksa hoolealust olid kõik vaktsineerimata – fakt, mis võtab nukral moel kokku tõsiasja, et Lõuna-Eesti kolmes maakonnas on kaitsesüstimine koroonaviiruse vastu kulgenud muu Eestiga võrreldes aeglasemalt. Asjatundjate hinnangul on aga raske ette näha, mis võiks tempot tõsta.

Kui Hiiumaal ja Tartu maakonnas on vaktsineeritud juba üle 70 protsendi elanikest, mida loetakse niinimetatud karjaimmuunsuse lävepakuks, siis Valga ja Võru maakond polnud eelmise nädala lõpuks jõudnud veel 60 protsendi piirinigi. Koos Ida-Viru- ja Pärnumaaga kuuluvad kolm Lõuna-Eesti maakonda Eesti viie kõige vähem vaktsineeritud maakonna hulka. Samas kuuluvad Võru-, Valga- ja Põlvamaa nelja kõige suurema haigestumusega maakonna hulka Eestis.

«Iga nädal arutame, mida saaks veel teha, aga ega väga oskagi. Põlvas on proovitud poe juures vaktsineerida, aga kui õhtuga saab süsti kolm-neli inimest, on seda vähe,» tunnistas Räpina haigla juht Peeter Sibul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles