Andras tunnustas Võrumaa parimaid täiskasvanud õppijaid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Võrumaa aasta õppija Olga Aništšenko
Võrumaa aasta õppija Olga Aništšenko Foto: Merily Jakovets/Võrumaa Arenduskeskus

Eesti Täiskasvanute Koolitajate Assotsiatsioon Andras tänas ja tunnustas Navi seltsimajas Võrumaa parimaid täiskasvanud õppijaid, õppima ergutavaid tegusid, innustavaid koolitajaid ja õppimist toetavaid organisatsioone.

Aasta õppija tiitli pälvis Olga Aništšenko ja aasta koolitajaks kuulutati Riina Kütt. Aasta õpiteoks nimetati MTÜ Võluvõru projekt «Vanemaealiste tööhõivevõime suurendamine Võru- ja Põlva maakonnas», mille eestvedaja oli Helle Kivi. Õppijasõbraliku tööandja tiitli sai AS Rauameister. Võrumaal esitati kokku 19 kandidaati neljas kategoorias.

«Tänapäeva kiiresti muutuvas maailmas peame kõik uusi teadmisi omandama ning seejuures on oluline kolme osapoole tugi: õppija enda motivatsioon, pere toetus ja tööandja soosiv suhtumine,» sõnas Andrase Võru maakonna täiskasvanuhariduse koordinaator Kertu Pehlak.

«Hea meel on tõdeda, et meil on palju tublisid tegijaid ja tegusid ka täiskasvanuhariduses ning jagub nende märkajaid. Ja nagu uuringudki näitavad: õnnelikud on need inimesed, kes elukestvalt õpivad,» rõõmustas Pehlak.

Elukestvasse õppesse panustajaid tervitasid maakonna omavalitsuste nimel Võrumaa arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots ning Võrumaa kutsehariduskeskuse direktor Eveli Kuklane. Toots kinnitas, et pidev õppimine on tänapäeva inimese elus õnnestumiste ning eduelamuste võti. Kuklane aga arutles ütluse üle, et «mida Juku ei õpi, seda Juhan ei tea».

Muusikalise etteaste tegi Kirsika Kuusik kitarril ning tantsukavaga esines Võru tantsukeskuse trupp Igavesti Noored.

Kandidaate tunnustamiseks sai esitada 26. aprillist 30. maini Andrase kodulehel. Parimad selgitasid välja maakondlikud komisjonid, mille moodustas kohalik koordinaator, kaasates maakonna täiskasvanuhariduse tugivõrgustiku liikmeid. Seejärel asus tööle üleriigiline komisjon, mille moodustab Andras koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga ja kuhu kuuluvad teiste seas täiskasvanuharidusega seotud organisatsioonide esindajad.

Eesti aasta õppijat, koolitajat ja õpitegu tunnustatakse 8. oktoobril Tallinnas Kultuurikatlas. Aasta õppijasõbraliku tööandja tunnustamine leiab aga aset 14. oktoobril koostöös Eesti Tööandjate Keskliiduga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles