Tänasest muutusid piirangud alaealistele

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Koroonaviiruse proovid. Foto on illustratiivne.
Koroonaviiruse proovid. Foto on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Valitsus täpsustas reegleid seoses laste ja alla 18-aastaste või sel õppeaastal 19-aastaseks saavate noorte riigipiiri ületamise ja eneseisolatsiooniga. Uuendatud nõuded puudutavad Eestisse tulemist riskiriikidest, kus 14 päeva nakatumise näit 100 000 elaniku kohta on üle 75. Lisaks laieneb lähikontaktsete isolatsioonivabastus ka koolisisesele huviharidusele. Uued nõuded hakkavad kehtima tänasest.

Alla 12-aastane laps, kes käis reisil koos täiskavanuga, kes polnud vaktsineeritud või koroonat läbi põdenud, peab eneseisolatsiooni nõudest vabanemiseks tegema kolmandal reisijärgsel päeval koroonaviiruse PCR-testi. Kui näiteks reisilt saabuti pühapäeval, tuleb test teha kolmapäeval.

Kui lapsel pole haigussümptomeid, tohib ta minna kohe pärast reisi kooli, lasteaeda või lapsehoidu ja osaleda ka sealsetes huviringides. Kui reisijärgsel kolmandal päeval tehtud testi tulemus on positiivne, tuleb jääda karantiini. Kümnendast päevast tohib laps osa võtta ka kooli- või lasteaiavälisest huviringist.

Alla 12-aastane laps, kes saabub riiki vaktsineeritud või koroona läbi põdenud vanema või hooldajaga ja kellel pole haigustunnuseid, saab koolitöös ja huvitegevuses osaleda piirangutevabalt. 12–18-aastastele ja sel õppeaastal 19-aastaseks saavatele vaktsineerimata noortele, kelle vanem või saatja ei ole vaktsineeritud ega koroonat läbi põdenud, tuleb samuti teha eneseisolatsiooni nõudest vabanemiseks reisilt saabumisest kolmandal päeval PCR-test. Muus osas kehtib sama, mis alla 12-aastastele.

Valitsus muutis ka alaealiste eneseisolatsiooni kohustust lähikontaktsuse korral. Kui laps puutub lapsehoius, lasteaias või koolis kokku koroonahaigega, tohib ta haigussümptomite puudumisel käia edasi kas koolis või lasteaias, kuid ka huviringides, kus osalevad ainult sama kooli või lasteaia lapsed või noored. Samuti võib ta juhul, kui lähikontakt tekib nendes huviringides, haigussümptomite puudumisel jätkata koolis või lasteaias käimist. Küll aga tuleb lähikontaktsel alaealisel 10 päevaks loobuda koolivälisest huviharidusest, -tegevusest ja noorsootööst. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles