KOV VALIMISED 2021 ⟩ Võimuliidu kujundab ilmselt suhtumine vallamaja ehitusse

Mati Määrits
, reporter
Copy
Põlva vald
Põlva vald Foto: LEPM

Põlva vallas võib pärast valimisi jätkata niinimetatud uue vallamaja koalitsioon või siis sünnib võimuliit hoopis senistest opositsionääridest, kes peavad administratiivhoone ehitamist ebavajalikuks kulutuseks.

Tõenäoliselt soovib senine Reformi- ja Keskerakonna koalitsioon valimisliidu Põlva Areng toel jätkata, et alustatud suurprojekte – eeskätt valla administratiivhoone ehitust – ei hakataks tagasi pöörama. Samas on Keskerakonnale aastaid enim hääli toonud, viimatisel valitsemisperioodil aga erakonnakaaslastega vastuollu läinud Tarmo Tamm kandideerimisest loobunud, mistõttu mandaate oma tahte elluviimiseks ei pruugi enam jätkuda.

Kui neli aastat tagasi oli Keskerakonna nimekirja viis esimest Tarmo Tamm, Anne Nook, Georg Pelisaar, Janika Usin ja Heimar Lenk, siis nüüd on kandideerimisest lisaks Tammele loobunud ka Lenk ning esiviisikus on vallavanem Georg Pelisaar, abivallavanem Janika Usin, volikogu aseesimees ja Põlva päevakeskuse juhataja Anne Nook, eksminister ja MTÜ Paldiski Ettevõtjate Liit tegevjuht Ester Tuiksoo ning tantsuõpetaja, Ahja kultuurikeskuse juht Andre Laine. Neli aastat tagasi oli erakonna nimekirjas kandidaate 48, nüüd aga vaid 28. Tamm kogus toona 310, Pelisaar 176 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles