Sõber Karu õpetab Põlva lasteaia mudilasi hoolima

Mati Määrits
, reporter
Copy
Kiusamisvaba lasteaia on oma südameasjaks võtnud Põlva lasteaia Lepatriinu abiõpetaja Liisika Ojasaar (vasakult), õpetaja Heldin Punga ja assistent Sirje Kepp.
Kiusamisvaba lasteaia on oma südameasjaks võtnud Põlva lasteaia Lepatriinu abiõpetaja Liisika Ojasaar (vasakult), õpetaja Heldin Punga ja assistent Sirje Kepp. Foto: Mati Määrits

Põlva lasteaias Lepatriinu oskavad juba sõimeealised öelda pealetükkivaks muutuvale kaaslasele, aga ka oma vanematele vajadusel Stopp!, kinnitades öeldut tõrjuva käeliigutusega. Samas on Sõber Karu õpetanud neid abivajajat märkama ning vajadusel ka lohutama.

Hiljutisel rahvusvahelisel rahupäeval tuli tehtu eest tunnustus – programmiga «Kiusamisest vabaks!» liitunud 494 lasteaia ja 162 kooli hulgast kutsuti Estonia Talveaias korraldatud Lastekaitse Liidu tänuüritusele ka põlvalased. Haridus- ja teadusministri Liina Kersna tänukirja said vaid seitse lasteaeda ning kuus isikut viiest koolist.

Sinitriinude rühma õpetaja Heldin Punga sõnutsi rakendatakse Lepatriinu lasteaias «Kiusamisest vabaks!» metoodikat 2012. aastast. Lepatriinu sai ka programmis maakonna pilootlasteaiaks. «Eelmisel aastal saime uue sõimerühma, kus olid 1,5–2-aastased lapsed. Ka nendega läks nimetatud põhimõtete järgimine päris edukalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles