Põlva lasketurismikeskus jäi toetusrahast ilma

Sten Mahov
Copy
Plaan teha vanast tiirust uhke lasketurismikeskus tuleb Põlvas küll ootele jätta, kuid remonditööd saavad valla enda rahakoti toel siiski pihta hakata.
Plaan teha vanast tiirust uhke lasketurismikeskus tuleb Põlvas küll ootele jätta, kuid remonditööd saavad valla enda rahakoti toel siiski pihta hakata. Foto: arhiiv

Ehkki 3,58 miljonit maksev ning pikalt kavandatud lasketurismikeskus jääb Põlva vallal korraga välja ehitamata, sest toetusraha riigilt ei saadud, minnakse tegevustega väiksemas mahus edasi.

Põlva abivallavanem Martti Rõigas on Lõuna-Eesti Postimehele öelnud, et esialgu oli vallal plaanis lasketiir korda teha kahes etapis: eelarves oli raha 1,7 miljonit, mille eest täislahendust teha ei saa. Et aga suvel avanes võimalus taotleda raha riiklikust meetmest ning toetuse saamise korral terve kompleks välja ehitada, tehti sinna taotlus maksimumsummas ehk 1,5 miljonile. Puuduoleva summa lubas omavalitsus garanteerida. «Kui saame positiivse rahastusotsuse, ehitame täislahenduse ehk algul planeeritud lasketurismikeskuse,» lausus abivallavanem augustis.

Septembri keskel selgus, et riigilt toetust siiski ei saada. Põlva valla arenduse peaspetsialisti Kaire Kalgi sõnul põhjendati otsust sellega, et vald ei ole korraldanud lasketurismikeskuse haldaja leidmise konkurssi, ehkki tõdetakse, et taotleja on lisanud detailse visiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles