Juustutehast kütab nüüd gaas

Sten Mahov
Copy
Valio Võru juustutehas sai põlevkiviõlil töötanud katlamaja asemele gaasijaama ning modernse katlamaja, mis kasutavad keskkonnasäästlikku LNG-kütust.
Valio Võru juustutehas sai põlevkiviõlil töötanud katlamaja asemele gaasijaama ning modernse katlamaja, mis kasutavad keskkonnasäästlikku LNG-kütust. Foto: Sten Mahov

Kui praeguseni sai Valio Eesti Võru juustutehas tootmisprotsessideks vajaliku soojusenergia nõukogudeaegsest põlevkiviõlil töötanud katlamajast, siis kolmapäeval avatud uus katlamajaga täisautomaatne gaasijaam kasutab küttena keskkonnasäästlikumat LNG-kütust.

Gaasijaama ning modernse katlamaja ehitus läks maksma ligi 1,6 miljonit eurot ning võrreldes olemasoleva katlamajaga on uus süsteem 25 protsenti tõhusam, tõstes küttelahenduse efektiivsuse 95 protsendini. Ka on tulevikus võimalik üle minna biokütusele. «Uus katlamaja on täisautomaatne ning varustatud nüüdisaegsete juhtimissüsteemidega, vahetades välja oma aastast 1984 pärit kateldega eelkäija,» sõnas Valio Eesti tegevdirektor Maido Solovjov.

Kasutatakse ära jääksoe

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles