Täna algav Ettevõtlusnädal toob Kagu-Eestisse rohkelt üritusi

Mati Määrits
, reporter
Copy
Tänast päeva veab veebis ettevõtja Kuldar Leis.
Tänast päeva veab veebis ettevõtja Kuldar Leis. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 4. oktoobril stardib taas Ettevõtlusnädal põneva avasündmusega, kus ettevõtjad ja eksperdid jagavad soovitusi kohanemiseks uue aja väljakutsetega.

Ettevõtlusnädala avasündmusel saab terve päeva jooksul täiesti tasuta kuulata Eesti arvamusliidrite nippe ja nõuandeid. Avapäeva arutelude keskmes on märksõnad “rohepööre”, “digipööre” ja “automatiseerimine”. Ettevõtluse tulevikutrendide lahtimõtestamisele keskendub ettevõtlus- ja infotehnoloogia minister Andres Sutt. Oma teadmisi jagavad ettevõtjad Mart Maasik ja Kaimar Karu, turundusguru Timo Porval, koolitaja ja ettevõtluskonsultant Priit Kuuskme, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk ning äridisainer Jana Kukk. Avasündmus toimub veebi vahendusel ja seda saab jälgida endale sobival ajal ja kohas. Päeva veab veerandsaja-aastase kogemusega mitmekülgne ettevõtja Kuldar Leis.

Nädala vältel toimub enam kui 200 koolitust, konverentsi, töötuba, mis kõik aitavad arendada ettevõtlikkust. Eesti suurima koolitusnädala juhtmõte on sel aastal „Kohane ja võida!“. Esmakordselt korraldab maakondlike arenduskeskuste võrgustik 6. oktoobril Konsultatsiooni kolmapäeva, mil kõik huvilised saavad osaleda tasuta kiirnõustamisel ja küsida nõu ettevõtluskonsultantidelt.

Põlvamaa Arenduskeskuse ettevõtluskonsultandi Diana Marga sõnul on tänavuse Ettevõtlusnädala sündmused Kagu-Eestis ühised ja osalejad on oodatud kõigist kolmest maakonnast. "Piirkonna tähtsündmuseks on Kagu-Eesti ettevõtluspäev, kus sel korral on fookuses põlvkondade vahetuse teema. Vaatleme, mis on need kriitilised edufaktorid, mis aitavad omanikel põlvkondade vahetuse ettevõttes edukalt läbi viia, ja millised on alternatiivid siis, kui üleandmist ei saa teha. Teemat avab strateegilise juhtimise arendaja ja treener Indrek Saul, kes jagab praktikas ettetulnud ootusi ja tulemusi, aga ka ohte ning hirme. Oma kogemusi jagavad piirkonna ettevõtjad, " selgitas Marga.

Veebiseminaridel tuleb juttu ringmajandusest ning KIK-i toetustest, ideede elluviimisest Starditoetuse abil, laenusaamise võimalustest maapiirkonnas jpm. Homme, 5. oktoobril on Zoomis kavas ühisturunduse infopäev, kolmapäeval vabaühenduste infotund, neljapäeval inspiratsiooniõhtu "Tule ise oma tee pealt eest!".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles