Vingugaasiandur päästis elanikud hullemast

Mati Määrits
, reporter
Copy
Vingugaasiandur. Foto on illustratiivne.
Vingugaasiandur. Foto on illustratiivne. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

2. oktoobril kell 19.11 teatasid Võru valla Kasaritsa küla kortermaja elanikud, et nende naabri vingugaasiandur annab häiret.

Päästjad selgitasid, et ving pärines siiski teatajate endi korterist, kus ahjusiiber oli liiga vara kinni pandud ja vingugaasisisalduse näitajad õhus kõrged (korteris 353 ppm – alates 300 ppm-i tekib ühe kuni kahe tunni jooksul oksendamine, uimasus, tahhükardia, peavalu, minestustunne, ärritunud olek ja nägemishäired). Kiirabi toimetas ühe elanikest haiglasse.

Päästjad juhivad tungivalt tähelepanu sellele, et vingugaasiandur on kohustuslik kõigis tahkekütteseadmetega hoonetes. Vinguandur on ainus abivahend, mis aitab õhust tuvastada nähtamatut ja lõhnatut, kuid ülimürgist vingugaasi.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik vastas päringule haiglasse viidud elaniku tervisliku seisundi kohta, et tegemist on terviseandmetega, mida haigla väga lihtsalt ja otse ei jaga. "Kuid elanik viidi haiglasse peamiselt tervisekontrolliks, mille põhjal võib loota, et midagi väga tõsist ei olnud," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles