Rakvere Teater tuuritab Lõuna-Eestis

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Stseen etendusest «Kuni ta suri». Laval on Ülle Kaljuste (paremalt), Ülle Lichtfeldt ja Eduard Salmistu.
Stseen etendusest «Kuni ta suri». Laval on Ülle Kaljuste (paremalt), Ülle Lichtfeldt ja Eduard Salmistu. Foto: Kalev Lilleorg/Rakvere Teater

Oktoobris toob Rakvere Teater Lõuna-Eestisse mitu külalisetendust. Räpinas etendub romantiline komöödia «Kuni ta suri», Võrus ja Põlvas helge draama eestlaste perekonnaelust «Katk.Est.Used» ning Valgas paunverelaste elu kokku võttev «Paunvere poiste igavene kevade».

Komöödia «Kuni ta suri» algab uksekellaga, mis keerab pea peale ema ja 60-aastase tütre õhtuse vaikelu. Ukse taga seisab härrasmees Igor ja küsib Tanjat. Oodatud 20-aastase kaunitari asemel vaatab talle otsa aga 60-aastane ontlik vanatüdruk, samuti Tanja. Kuid Igorit ei lasta niisama lihtsalt minema. Südamlik vene komöödia tuletab meelde, et muinasjutud võivad juhtuda igaühega. Peeter Raudsepa lavastatud «Kuni ta suri» etendub Räpina kultuurikeskuses sel reedel. Osades on Ülle Lichtfeldt, Ülle Kaljuste (külalisena Eesti Draamateatrist), Anneli Rahkema ja Eduard Salmistu.

Noore autori ja lavastaja Karl Koppelmaa «Katk.Est.Used» toob ühele lavale kokku vanemad ja nende lapsed, kes peagi ise lapsevanemateks saamas. Ühes Eesti väikelinnas toimuv on pilguheit sellele, miks on pere oluline – isegi kui ollakse eri arvamusel, vihastatakse ja lepitakse. Kui 20ndates noored kunstiinimesed valmistuvad oma esimese lapse sünniks ja lähevad pealinnast Lõuna-Eesti väikelinna, paneb see neid küsima, kuidas on elatud enne neid.

Võru Kandle laval on see teatritükk 13. oktoobril ja Põlva kultuurikeskuses 29. oktoobril. Osades Liisa Aibel, Grete Jürgenson, Jaune Kimmel, Silja Miks, Peeter Rästas, Elar Vahter või Madis Mäeorg ja Imre Õunapuu.

Urmas Lennuki «Paunvere poiste igavene kevade» võtab kokku 20 aastat paunverelaste elust ja juhtumistest. Kiire, Tootsi ja Teele noorust, elu ja armastust saab Valga kultuurikeskuses näha 18. oktoobril. Muusikarohke lavastuse osades on Liisa Aibel, Margus Grosnõi, Märten Matsu, Silja Miks, Madis Mäeorg, Vootele Ruusmaa, Tarvo Sõmer, Tarmo Taga­mets ja Imre Õunapuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles