Põnevusmängust väljus võitjana Põlva Coop

Copy
Priit Luuk-Luuken (vasakul) ja Kermo Saksing hoidsid Kaupo Märjamaa ühe värava peal ning viskasid ise HC Tallinn 2 võrku kahe peale 21 palli.
Priit Luuk-Luuken (vasakul) ja Kermo Saksing hoidsid Kaupo Märjamaa ühe värava peal ning viskasid ise HC Tallinn 2 võrku kahe peale 21 palli. Foto: Helin Potter/arhiiv

Eesti karikavõistlustel käsipallis murdsid end kaheksa parema sekka nii Põlva Coop kui Serviti.

Avamängu kõige napimalt võitnud Põlva Coop alistas korduskohtumises HC Tallinn 2 tiimi.

Viimsis alustas teravamalt kodumeeskond, kes läks Tarmo Ulla ja Palle Viilu väravatest juhtima. Coop patustas ohtralt tehnilise praagiga, ent rookis selle Kalmer Mustingu juhtnööride järgi peagi mängust välja ning pääses omakorda juhtima. 20-minutilise mängu järel olid Ulla tabamuse järel tablool kenad ümmargused numbrid 10 : 10. Poolaja lõpus kontrollis mängu HC Tallinn 2, ehkki enamat kaheväravalisest edust ei saadud ning Jorma Käsper seadis vaheajaseisuks 17 : 16. Kümme minutit teisestki pooltunnist ei suutnud Coop eduseisu saavutada, kuid mäng muutus 40. minutil. Seis oli 22 : 22, kui pealinlaste Aivar Laaniste sai punase kaardi.

Külalised haarasid ohjad ja pidurdamatusse viskehoogu sattus Kermo Saksing. 43. minutil viis 18-aastane vasaksisemine Coopi 25 : 22 juhtima, kuid Tallinn 2 nii kergelt alla ei andnud. Kaks väravat Martin Pihlamäelt, üks Andreas Kommerilt ning jalul oli jälle viik.

Viimased kümme minutit möödusid tõelises väravatesajus: selle ajaga viskas kaks meeskonda 20 väravat. Lisaks Saksingule saatis põlvalaste poolel täpseid pommviskeid teele Priit Luuk-Luuken, Tallinnal olid heas hoos Kommer ja Kristjan Järv. Lõpuminutid kaldusid kergelt Coopi kasuks ning külalised said 39 : 34 võidu.

Kahe mängu kokkuvõttes oli Coop parem 64 : 58 ja edenes veerandfinaali. Saksing tabas üleplatsimehena 15 korda, Kevin Pütt lisas seitse, Luuk-Luuken kuus ja Randel Matthias Lepp viis väravat. Tallinn 2 täpsemad olid Ulla seitsme, Viilu kuue ning Järv ja Käsper viie tabamusega.

Põlva Serviti alistas aga korduskohtumises kodusaalis SK Tapa 38 : 25 ning edenes kaheksa parema sekka koondtulemusega 74 : 47. Võitjas hoolimata vahepealsest vastastikusest praagist kahtlust ei tekkinud. Seda eelkõige tänu sellele, et põlvalased olid kiirrünnakutel täpsed. Võitjate ridades kirjutati vähemalt üks värav tosina mängija nime taha. Henri Sillaste tabas Serviti parimana seitse ning Tõnis Kase ja Robin Oberg viis korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles