Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Päästeõppus Tõrva vallas.
Päästeõppus Tõrva vallas. Foto: Päästeamet

Tõrva vallas harjutati varinguohvrite päästmist

Eile korraldati Valga külje all Jaanikese külas asuvas Metsniku lasketiirus Lõuna päästekeskuse regionaalne varingupääste õppus.

Stsenaariumi järgi tuli päästa inimesi, kes jäid vanas sõjaväebaasis juhtunud hoonevaringu rusude alla kinni.

«Õppuse käigus harjutati ehituskonstruktsioonide toestamist puitmaterjalidega, betoonist läbimurrete tegemist, esmaabi andmist kitsastes tingimustes ning tehniliste otsinguseadmete ja sündmuskoha ohutust monitoorivate seadmete kasutamist,» täpsustas Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik.

Hommikul kella poole kümne ajal alanud ning mitu tundi väldanud õppusel osalesid tema andmetel Tõrva, Valga ja Otepää päästekomandode valvemeeskonnad, Viljandi ja Võru operatiivkorrapidajad, Puka vabatahtlikud päästjad, Valga kiirabi, politsei- ja piirivalveamet, Kaitseliit ning Eesti päästemeeskonna otsingu- ja päästerühma liikmed. LEPM

Otepääl tuleb lehevedu

Otepää linnas veetakse koristatud lehed tänavu tänavatelt ära kahes jaos: 23. ja 24. oktoobril ning 9. ja 10. novembril.

Otepää Veevärk palub nendeks päevadeks koguda prügikottidesse ainult puulehed ja asetada kotid lehtedega oma maja aia taha. Seejuures tuleks kasutada kuni 150-liitriseid tugevaid prügikotte. Jäätmeid sisaldavaid ja mahtu ületavaid kotte ära ei veeta. LEPM

Peremäng kuulutati aasta õpiteoks

Haridus- ja teadusministeerium tunnustas koostöös ETKA Andrasega täiskasvanud õppijaid, koolitajaid ja õpitegu.

Aasta õpiteoks valiti Mulgimaa Peremäng, mis toimus sellel suvel 7. korda. Mäng andis särtsu juurde peaaegu 30 kogukonnale üle Mulgimaa ning ligi 4500 külastajat veetis möödunud suvel õpetliku päeva Mulgimaal.

Mängu algataja Jaanika Toome rõhutas, et mäng annab võimaluse õppida nii tegijatel kui külastajatel. See toimub kergelt, lõbusalt ja lihtsalt.

Mängupunktide eestvedajad õpivad, kuidas oma lugu rääkida, ennast paremini reklaamida, kogukonda kaasata, üksteise innustamise kaudu saada motivatsiooni.

Külastajad saavad kaasa lüüa tegevustes, mis tutvustavad traditsioonilisi töövõtted ning annavad ülevaate Mulgimaa kultuurist, ajaloost, keelest, toidust ja käsitööst.

Peremäng toimub suvekuudel viiel päeval. Igale ajaloolisele Mulgimaa kihelkonnale on pühendatud oma päev. Põnevuse lisamiseks koguvad mängijad külastatud kohtadest templeid. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles