Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Parksepa keskkool
Parksepa keskkool Foto: Arvo Meeks

Aasta kool võib taas tulla Võrumaalt

Algas rahvahääletus tänavuse aasta kooli väljaselgitamiseks. Kandideerib kümme õppeasutust, kelle seas on ka Parksepa keskkool Võrumaalt.

Finalistide videotega saab esmaspäevast tutvuda ETV hommikusaates «Terevisioon» ja portaali Novaator vahendusel. Selles portaalis kestab 22. oktoobrini ka aasta kooli rahvahääletus

Kokku esitasid konkursile oma kooli tutvustava lühivideo, pildigalerii ja kaaskirja 24 üldharidus- ja kutsekooli üle Eesti. Žürii otsusega pääsesid peale Parksepa kooli finaali Jõhvi gümnaasium, Uulu põhikool, Rakvere ametikool, Jõhvi vene põhikool, Tallinna juudi kool, Tartu Tamme gümnaasium, Kohtla-Järve gümnaasium, Türi ühisgümnaasium ning Ruila põhikool.

Võitja väljaselgitamiseks liidetakse rahvahääletuse tulemused ja žürii hinded. Aasta kool kuulutatakse välja 5. novembril ETV saates «Terevisioon».

Mullu sai aasta kooli tiitli Võru gümnaasium. LEPM

Venekeelne väljaanne tutvustab Lõuna-Eestit

Kord aastas ilmuva venekeelse väljaande Gorizontõ Estonii värske number tutvustab eelkõige Lõuna-Eestit.

Kirjutised käsitlevad muu hulgas seto ja võro kultuuri, Haanja loodusparki, Suurt Munamäge, Rõuge ja Pangodi piirkonda, Võhandu jõge ja Peipsi järve. Juttu on ka Kagu-Eesti matkaradadest.

Vene õppekeelega õppeasutused, kultuuriseltsid ja teised taolised asutused saavad kogumiku tasuta. Seda on võimalik osta ka ajakirjanduse müügikohtadest ning paber- ja digiajakirjana veebipoest. LEPM

Selguvad Võrumaa aasta ettevõtjad

Võrumaa arenduskeskus kutsub esitama kandidaate Võrumaa aasta ettevõtjate aunimetusele. Neid võivad esitada nii omavalitsused, ettevõtted, organisatsioonid kui üksikisikud.

Digitaalselt allkirjastatud taotlused on oodatud Võrumaa arenduskeskuse e-posti aadressile. Paberkandjal taotlused tuleb saata märksõnaga «Aasta ettevõtja auhind» arenduskeskuse postiaadressile. Taotlusi oodatakse 18. oktoobriks.

Aunimetuse statuut ja taotluse vorm on Võrumaa arenduskeskuse kodulehel.

Tänavused Võru maakonna aasta ettevõtjad kuulutab arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots välja tunnustusüritusel 25. novembril. LEPM

Värskas parandatakse jalgteed

Värska alevikus on käimas Värska–Ulitina ja Värska–Podmotsa riigitee algusega piirneva jalgtee remont. Töö tellija on transpordiamet. Töid teeb Verston OÜ. Tee peab valmima detsembris.

Jalakäijate ohutud liikumisteed on liiklusmärkidega tähistatud. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles