Sven Põierpaas: mõnegi kuriteo sooritaja relvaluba saada ei tohiks

, siseministeeriumi nõunik
Copy
Sven Põierpaas
Sven Põierpaas Foto: Siseministeerium

Lihulas toimunud ohvriterohke tulistamise järel tekkis riigil kohustus relvaseadus kriitiliselt üle vaadata. Seadusloome protsessi ettevalmistus on aga kõike muud kui kiire: osapooli on palju ja argumente ning mõtteid, mida arvesse võtta, lõputult. Oleme siseministeeriumis jõudnud faasi, kus saatsime relvaseaduse muutmise eelnõu ministeeriumist avalikule kooskõlastusringile. Lisaks asjaomastele ministeeriumitele ootame tagasisidet kümmekonnalt relvade käitlemisega seotud liidult ning aktiivsematelt relvaomanikelt.

Eelnõu peamised eesmärgid on täiendada relvaloa väljastamise keelu aluseid, anda loa taotleja tervisekontrolli korraldavale perearstile relvaseadusest tulenev õigus kontrolli tehes näha tervise infosüsteemis inimese kohta kogutud terviseinfot ja luua võimalus peatada juba väljastatud tervisetõendi kehtivus, kui tõendi omaniku tervislikus seisundis ilmneb relvaluba välistava tervisehäire tunnus.

Eestis on umbes 26 000 relvaomanikku. Relvaloa saamise eeldus on, et taotleja on vaimselt terve, õiguskuuleka käitumisega ega ole kriminaalkorras karistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles