Valga kool evakueeriti õliaurude tõttu

Tiit Loim
, reporter
Copy
Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Päästjad said kolmapäeval väljakutse Valga Jaanikese kooli, kus tunti gaasilõhna. Selgus, et lõhna põhjuseks olid kütteõli aurud ning kool tuli evakueerida.

Väljakutse jõudis päästjateni täna kell 10.50, kui Viljandi tänaval asuvas koolis tunti gaasilõhna.

«Päästjad selgitasid välja, et otseselt gaasiga ei olnud tegemist, küll aga kütteõli aurudega. Keldris on kütteõli mahuti ja sealt need aurud pärinesid. Aurude kontsentratsioon õhus oli üsna kõrge. Plahvatusohtu küll ei olnud, aga inimeste tervisele see hästi ei mõju ja seetõttu koolist kõik inimesed evakueeriti. Probleem tuleb lahendada enne kui seal saab õppetööga jätkata,» lausus Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik.

Kiik lisas, et probleemiga tegeleb edasi kooli juhtkond edasi ja informeeritud on ka vallavalitsuse esindajat. «Koostöös firmaga, kes kütuseseadmeid hooldab, otsivad nad probleemile lahendust ja selgitavad välja, mis seal üldse viga on.»

Valga Jaanikese kooli õppejuht direktori ülesannetes Mai Talu lausus järgmisel päeval, et neljapäeval sai kool taas oma majas tavapärase tegevusega jätkata. «Töötame rahulikult ja rõõmsalt. Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi halduri saadetud mehed veel tegutsevad ja sätivad asju nii, et kõik kindel oleks, et enam midagi taolist ei juhtu. Aga kõik on normi piires ja lubati juba eile õhtul meil majja tagasi tulla. Eile õhtul teostas päästeamet uue mõõtmise ja konsulteeris terviseametiga. Siis tuli otsus, et võib õppetööga uuesti alustada.»

Kolmapäeval pidi kool tegema lühema koolipäeva. «Läksime koju paar tundi enne koolipäeva lõppu. Evakueerusime spordiväljakule ja spordiväljakult sisenesime kooli võimlasse, olime seal niikaua kuni lapsed said kõik koju minna.»

Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi kommunikatsioonijuht Annely Jõgeva lausus, et päästeameti kontrolli käigus tuvastati, et tegu oli küttesüsteemi iseäraliku lõhnaga ja otseselt midagi eluohtlikku ei tuvastatud. Objekti kutsuti hindama ka Riigi Kinnisvara tehniline spetsialist, SOL Baltics tehnik ja SV Energia tehnik, eesmärgiga leida küttemahuti tuulutuseks parem lahendus, et minimaliseerida võimalust sarnase olukorra kordumiseks. «Samuti tellitakse terviseameti lõuna regiooni keskkonnatervise menetlusgrupist hoone täiendav mõõtmine. Pikemas plaanis on kooli küttesüsteemile eesmärk leida uus keskkonnasäästlik küttevõimalus, mis asendaks ka hetkel kasutusel olevat põlevkiviõli.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles