Kliinikum alustab tõhustusdooside tegemisega

LEPM
Copy
Vaktsineerimine. Foto on illustreeriv.
Vaktsineerimine. Foto on illustreeriv. Foto: Sander Ilvest

Tänasest, 14. oktoobrist on võimalik Tartu Ülikooli Kliinikumis broneerida vastuvõtuaegu COVID-19 tõhustusdoosiga vaktsineerimiseks. Vaktsineerimisega alustatakse laupäeval, 16. oktoobril.

«Tõhutusdoosidele on esimesena oodatud inimesed alates 65. eluaastast ning inimesed alates 18. eluaastast, kellel esineb immuunpuudulikkus nõrgenenud immuunsuse tõttu. Lisaks tehakse tõhustusdoos ka tervishoiu-, sotsiaal- ja haridustöötajatele,» ütles Tartu Ülikooli Kliinikumi vaktsineerimismeeskonna koordinaator Tiina Teder. Eakatel, immuunpuudulikkusega ning tervishoiu-, sotsiaal- ja haridustöötajatel peab olema viimasest vaktsiinidoosist möödas vähemalt kuus kuud.

Lisaks on võimalik broneerida tõhustusdoosile vaktsineerimisaega ka teistel täiealistel soovijatel vanusevahemikus 18-64-aastased, kellel peab olema viimasest vaktsineerimisest möödas vähemalt kaheksa kuud. «Tõhustusdoosi tegemisel kasutatakse Pfizeri vaktsiini sõltumata sellest, millise COVID-19 vaktsiiniga on eelnevalt vaktsineerimiskuur läbitud. Tõhustusdoosi järgselt võimalikud kõrvaltoimed on sarnased esimese ja teise doosi järgsetele,» selgitas Tiina Teder.

Tõhustusdoosiga vaktsineerimiseks on vajalik eelnev aja broneerimine kliinikumi etteregistreerimiskeskuse telefonil 731 7200 (E-R kell 8.00-18.00) või e-Patsiendi portaalis valides erialaks «COVID-19 vastu vaktsineerimine». Vaktsineerimise asukohana saab valida kas L. Puusepa 8 hoone (sisenemine N. Lunini tn poolsest sissepääsust) või Kvartali keskuse vaktsineerimiskabineti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles