Valga volikogu otsustas koosseisu viimasel istungil suure laenu võtta (2)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga Priimetsa kooli spordihoone tulevane ilme.
Valga Priimetsa kooli spordihoone tulevane ilme. Foto: Valga vallavalitsus

Valga vallavolikogu otsustas viimasel kohalikele valimistele eelneval erakorralisel istungil võtta 2022. aastal Priimetsa kooli spordihoone ehitamiseks laenu kuni 1,55 miljonit ning Jaanikese motoradade kastmissüsteemi väljaehitamiseks kuni 170 000 eurot. Opositsioonis tekitab selline otsus küsimusi.

Mõlemad laenuotsused kiitis 27-liikmeline volikogu heaks 14 poolthäälega. Kui varem oli istungi kavas vaid motokeskuse laen, siis kolmapäeval saadeti volinikele muudetud eelnõu, kus sees ka võimlale mõeldud suurem laen. Mõlemad laenud on mõeldud võtta järgmisel aastal ja kuni kümneks aastaks.

Kui varasem koalitsioon võttis prioriteediks spaa rajamise, siis viimane valitsuse koosseis otsustas esmalt rajada võimlahoone. Projekti kohaselt lammutatakse olemasolev spordihoone keskstaadionil ja rajatakse uued tribüünid. Lisaks hoonele lahendatakse ka parkimine ja rajatakse uus parkla E. Enno tänava poolsesse ossa. Spordisaali on võimalik koolivälisel ajal kasutada ka teistel huvilistel. Praeguseks on Valga vallal sõlmitud ka sihtfinantseerimise leping haridus- ja teadusministeeriumiga spordihoone ehitamiseks 800 000 euro ulatuses. «Võttes aluseks kõige soodsamat laekunud pakkumust ning sihtfinantseerimise olemasolu, samuti asjaolu, et ehitusele tuleb palgata omanikujärelevalvet teostav isik, on vajalik Priimetsa spordihoone rajamiseks kaasata laenuvahendeid 1 550 000 eurot,» põhjendas vallavanem Monika Rogenbaum laenu eelnõus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles