Video ⟩ Valga valija oma eelistusest: erakonna esimehe juhtimisstiil on nagu mõnel loomal

Tiit Loim
, reporter
Copy

Valga kultuurimajas, kus asub üks linna valimisjaoskondadest, oli pühapäeva pärastlõunal küllaltki palju valijaid liikumas. Kaamera ette jäänud linlased soovisid näha tähelepanu nii teede korrashoiule kui turvatundele.

Valgalane Kaljo Parts valis EKRE kandidaadi ja on nii teinud enda sõnul juba kolmedel või neljadel valimistel. EKRE puhul võlub Partsi erakonna juhi käitumine (pikalt oli esimees Mart Helme, nüüd Martin Helme – toim). «Väljendamine ja kõik, seda on vaja. Temal on juhtimise stiil nagu mõnel loomal. Ega ta teisi ette ei lase. Mis see Stalingi oli, see oli ju ka üks tõbras. Aga ta oma ranguse poolest niisugune mees, mida kõik kartsid. Isegi teised riigipead kardavad selliseid mehi. Kui inimene midagi väljendab, peab ta olema käskiv. Aga mis on meil kogu aeg siin olnud, need on ühed tagurlased kõik.»

Samuti kultuuri- ja huvialakeskuses hääletanud valgalane Robert Kroon soovis oma valiku saladuseks jätta. Talle oluliste teemadena loetles mees teede parandamise ja noorte Valka elama jäämise. Viimase nelja aasta jooksul vallavalitsuste tehtu jätab tema sõnul soovida. «Eks ole asju, mis on paranenud, aga on asju, mis on jäänud endiseks ja isegi kehvamaks läinud,» lausus Kroon, kuidas ei soovinud viimast lauset täpsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles