Tõrvas seljavõidu võtnud Reformierakond loodab partnerid nädalaga välja valida

Tiit Loim
, reporter
Copy
Tõrva reformierakondlased kogunesid valimispeole kohvikusse Tilk Tõrva. Reformierakond hõivab Tõrva uues volikogus 11 kohta ja on sellega 21-kohalises esinduskogus enamuse taganud.
Tõrva reformierakondlased kogunesid valimispeole kohvikusse Tilk Tõrva. Reformierakond hõivab Tõrva uues volikogus 11 kohta ja on sellega 21-kohalises esinduskogus enamuse taganud. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Tõrvas võitis valimised taas suure eduga Reformierakond, kes kindlustas volikogus enamuse. Praeguse vallavanema ja kõigi eelduste kohaselt selles ametis jätkava Maido Ruusmanni sõnul loodetakse uus valimisliit luua nädala jooksul.

Nagu neli aastat tagasi, ei olnud nüüdki Tõrvas Reformierakonnale vastast. Seekord said nad 47,9 protsenti kõigist häältest, mis tagas 11 kohta 21-kohalises volikogus. Kokku pääses seekord volikokku viis poliitilist jõudu, lisaks ka valimisliit Ühtne Kogukond (17,1 protsenti häältest, 3 mandaati), EKRE (15,2%, 3 mandaati), Keskerakond (10,5%, 2 mandaati), Isamaa (9,3%, 2 mandaati).

Isiklikult ka valla suurima häältesaagi 507 häält kogunud Ruusmann ütles, et tulemusega võib rahule jääda. Valimispeol enne tulemuste saabumist oli ta lootustes veidi ambitsioonikam, öeldes, et eesmärk on erakonnaga teha läbi aegade parim tulemus ja saada üle 50 protsenti häältest. «Ise prognoosisin endale 500 ja 507 sain. Tulemus on muidugi väga suur, aga kui ise oled arvestanud juba sellega...., eneseusk peab olema. Siis ongi nii, et tuleb see, mida oled oodanud ja teinud,» lausus Ruusmann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles