Põlvas plaanitav nelikliit on pidanud esimesed kohtumised

Mati Määrits
, reporter
Copy
Reformi- ja Keskerakonna esindajad Andres Vijar (vasakult), Georg Pelisaar ja Lennart Liba olid juba valimisteööl ühise laua taga. 
Reformi- ja Keskerakonna esindajad Andres Vijar (vasakult), Georg Pelisaar ja Lennart Liba olid juba valimisteööl ühise laua taga. Foto: Mati Määrits

Kuigi valimised Põlva vallas võitis napilt Reformierakonna ees EKRE, jõudsid Keskerakonna valimispeol pärast tulemuste selgumist kohtunud Reformierakonna, Keskerakonna ja Isamaa juhid kokkuleppele alustada läbirääkimisi võimuliidu loomise üle ning kaasata ka valimisliit.

«Leppisime kokku, et alustame esmaspäeval läbirääkimisi Reformierakonna, Keskerakonna ja valimisliiduga Põlva Areng,» lausus Isamaa esinumber Arne Tilk pühapäeva viimasel tunnil, vahetult pärast põgusat püstijalavestlust võimalike partneritega.

Seni vallavolikogu juhtinud Lennart Liba (Reformierakond) lisas: «Kui juba teha, siis mitmekülgne koalitsioon. Eelmises volikogus oli meil koalitsioonis 17 kohta. Selle matemaatika järgi oleks 27-liikmelises volikogus 18 kohta, mis võimaldaks luua tugeva võimuliidu. Ja kuna esindatud on neli osapoolt, on usutavasti kaetud paljude valijate tahe. Usun, et leiame ühisosa, et Põlva kui maakonnakeskus oleks ka nelja aasta pärast alles ja areneks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles