Valga lasteaedade toidu tülikatel podiseb edasi

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga lasteaedade hoolekogude esindajad kohtusid kolmapäeval kultuurikeskuses vallavalitsuse ja toitlustaja Gurmann OÜ esindajatega. Fotol jagab selgitusi firma juht Svetlana Sopi (paremal).
Valga lasteaedade hoolekogude esindajad kohtusid kolmapäeval kultuurikeskuses vallavalitsuse ja toitlustaja Gurmann OÜ esindajatega. Fotol jagab selgitusi firma juht Svetlana Sopi (paremal). Foto: Tiit Loim

Osa lastevanematest pole endiselt rahul Valga lasteaedades pakutava toiduga. Seda valmistava firma endine töötaja heidab aga ettevõtte juhile ette halbu töötingimusi. Firmajuhi sõnul on ta vajalikud tingimused taganud ning valmis jätkuvalt soovitusi kuulda võtma. Ka lasteaedade esindajate sõnul enam toiduga probleeme pole.

Septembri keskel jõudis Valga vallavalitsuseni lastevanemate avaldus. Selles nõutakse linna lasteaedade kvaliteetset toitlustamist, millega uus toitlustuse pakkuja Gurmann OÜ polevat hakkama saanud. Gurmanni juht Svetlana Sopi lausus septembri lõpus, et on kriitikat arvesse võtnud ja mured peaksid olema jäänud minevikku.

Etteheited pole aga soikunud. Selgub, et konflikte on olnud ka firma sees. Gurmanni endise juhataja asetäitja Snežanna Tsipatšeuski sõnul on inimesed tööl lepinguta ja tervisetõenditeta. Korra olevat pandud lastele portsjonisse vaid 15 grammi liha, või asemel olla kasutusel margariin ja nõnda edasi. «Mitu korda palusin Svetlanat, et tee palun tüdrukule dokumendid, ilma vormistuseta ei tohi olla, vaja tervisetõend teha. Ta ütles jaa-jaa, varsti. Inimesed teevad toitu kinnaste ja vormita. See ei ole normaalne. Pliidid ja pannid, mis ta ostab, on väga vanad, ei tööta õigesti. Lasteaia pliidid lasevad gaasi välja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles