Eriolukord pani naise rabateed rajama

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Septembri alguses valminud uus laudtee võimaldab Kersti Virro sõnul läbi raba jalutada ka suurvee ajal.
Septembri alguses valminud uus laudtee võimaldab Kersti Virro sõnul läbi raba jalutada ka suurvee ajal. Foto: Arved Breidaks

Kui Värska sanatooriumi töötaja Kersti Virro pidi mullu kevadel eriolukorra ajaks koju jääma, avastas naine, et Värskas pole õieti kuhugi pikemale jalutuskäigule minna. Läbi Kuresoo viiva matkaraja laudtee oli sedavõrd kõdunenud, et tossudega sealt kuiva jalaga läbi ei pääsenud. Mida siis teha? Eks ikka uus ehitada.

«Jalutamine oli ainuke meelelahutus, aga meie matkaraja laudtee oli täiesti ära vajunud. Suurveega enam läbi raba minna ei saanud,» meenutab Kersti Virro. Nii sündiski mõte ehitada läbi raba uus laudtee, sest lisaks kohalikele ihkasid seal jalutada ka sanatooriumis puhkajad.

«See on ikkagi ainulaadne laudtee. Kohati rajalt näha Eesti-Vene piiripostid ja üldse on see ainus rabatee piirkonnas,» ütleb Virro. Pikkust on Kremessova külast Velna külasse viival rabateel 1,1 kilomeetrit ning laudtee rajati sinna 2007. aastal ühes vaatetorniga, mis on nüüdseks samuti pehkinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles