Uues liikluslinnakus saab teadmisi kinnistada

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Puka kultuurimaja pargis avati hiljuti liikluslinnak. Külla tuli ka Lõvi Leo, kes lastele tarkusi jagas.
Puka kultuurimaja pargis avati hiljuti liikluslinnak. Külla tuli ka Lõvi Leo, kes lastele tarkusi jagas. Foto: Puka kultuurimaja/Facebook

Hiljuti avati Otepää vallas Puka kultuurimaja pargis pidulikult liikluslinnak, kuhu olid oodatud Puka lasteaia ja kooli lapsed ning õpetajad.

Külla tulid Lõvi Leo (Kärol Villemson) ja piirkonnapolitseinik Karl Kuntus. Lastele räägiti ohutust liiklemisest ja vaadati üle ka mõned liiklusmärgid, mida lapsed võiksid teada, teatas Puka kultuurimaja esindaja.

Lapsed said üle korrata liikluses kõige tähtsama: teed ületades seisa, kuula, vaata ja veendu; jalakäijana ole liikluses nähtav ja kanna helkurit parema põlve kõrgusel; jalgrattaga sõites kanna võimaluse korral helkurvesti ja kindlasti peab peas olema kiiver.

Politseinikud tutvustasid lastele oma töövahendeid. Lisaks tutvustasid korravalvurid koolilastele lähemalt politseiautot ja muidugi sai kuulata ka sireenide huilgamist. Politseinikud rääkisid lastele, miks on nende amet oluline ja mille kõigega neil tegeleda tuleb.

Liikluslinnak avati kohaliku omaalgatuse programmi toel. Seda on tarvis, et Puka lastele ohutut liiklemist õpetada ning õpitud teadmisi pidevalt korrata ja kinnistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles