Põlva tupiktänavad üllatasid jooksueksperimendi tegijat

Kanal 2
Copy
Martin Himma
Martin Himma Foto: Kristjan Teedema

Suusataja Martin Himma on nõuks võtnud läbi joosta kõik Eesti 47 linna, nii et seal saab läbitud iga tänav. Plaani elluviimist alustas ta Otepääl, kus muidu Virumaalt Tamsalust pärit 22-aastane noormees Kalju Ojaste käe all Karupesa Teami suusaklubis treenib. Samuti on tal juba läbi joostud Elva, Viljandi ja Tõrva.

Seni viimane koht, kus Himma ettevõtmist jätkas, oli aga Põlva. Kuna eeltöö jäi veidi puudulikuks, venis sealne jooks kas või paari tupiktänava tõttu kavandatust pikemaks. Lõpuks läbis spordimees viie tunni jooksul umbes poolsada kilomeetrit. Tõsi, vahepeale jäi ka puhkepaus.

Nagu Himma Kanal 2 saatele «Kuuuurija» rääkis, jättis Põlva talle sümpaatse mulje. Silma hakkasid võrguplatsid, pump track ehk trikirattarada ja järv, mis oli suurem, kui mees seni arvas. Samuti eri riikide lipuvärvides pingid.

Veel samal õhtul tegi sportlane Otepääl ka rullsuusatreeningu.

Aastas plaanib Himma sel moel läbida kolm-neli Eesti linna, mis tähendab, et idee elluviimine võib tal aega võtta 11–12 aastat. Kui mõnel pool jooksmisega raskeks läheb, võtab ta appi jalgratta. Ühtlasi loodab ka suusatamise MK-sarjas punkte teeninud mees oma ettevõtmisega suusaspordi populaarsust Eestis tõsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles