Valgas algab erivajadusega inimeste kortermaja ehitus

Tiit Loim
, reporter
Copy
Uus erivajadusega inimestele mõeldud kortermaja kerkib Valgas Jaama puiestee äärde.
Uus erivajadusega inimestele mõeldud kortermaja kerkib Valgas Jaama puiestee äärde. Foto: AS Hoolekandeteenused

Valgas lüüakse täna kopp maasse psüühilise erivajadusega inimestele mõeldud kortermaja ehitusel, hoone kerkib järgmiseks suveks asenduskodu Kurepesa peremaja kõrvale.

Riigile kuuluv AS Hoolekandeteenused alustab kortermaja, varasema nimega erihooldekodu ehitamist Valgas aadressile Jaama puiestee 5. Jaama puiestee 7 asub perekeskuse Kurepesa asenduskodu peremaja. Kinnistule tuleb kahekorruseline, umbes 450-ruutmeetrise ehitusaluse pinnaga hoone, kus neli korterit. Igas korteris hakkab elama kuus psüühilise erivajadusega inimest, kokku on majas seega 24 elanikku. Neile pakutakse ööpäevaringset hooldust, tööd saab kümme inimest.

Nüüdseks on Hoolekandeteenustel ehitusluba käes ja plaani kohaselt algavad tööd esmaspäeval. Aktsiaseltsi avalike suhete juhi Katrin Pärgmäe sõnul on firma seni kasutanud modernset lame- või viilkatusega liginull­energiamaja projekti, et hoone sobituks mitmesugustesse keskkondadesse. Valga linna miljöö on aga ainulaadne ning tänu sellele loodi spetsiaalselt Jaama tänava piirkonna eripära silmas pidades variant, kus on vintskappidega katus ning krohvi ja voodrilaudadega kombineeritud fassaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles