Otepääl käivad valimistejärgsed konsultatsioonid

LEPM
Copy
Valimiste võitjad Otepää vallas võidupeol: senine volikogu esimees Rein Pullerits (vasakul) ja vallavanem Jaanus Barkala valimisliidust Ühinenud Kogukonnad.
Valimiste võitjad Otepää vallas võidupeol: senine volikogu esimees Rein Pullerits (vasakul) ja vallavanem Jaanus Barkala valimisliidust Ühinenud Kogukonnad. Foto: Erakogu

Otepää vallas valijatelt suurima toetuse saanud valimisliit Ühinenud Kogukonnad kutsus kõik valijalt mandaadi saanud volikogu liikmed konsultatsioonidele. Valimisliidu teatel on uut valitsemisperioodi oluline alustada mitte vastandumise vaid koostööga.

«Suhtume austusega kõigisse, kes rahva mandaadiga Otepää vallavolikogu laua taga kohad sisse võtavad ning asume kohe alguses otsima partneritega programmilist ühisosa», ütles valimisliidu kavatsusi kommenteerides valijalt suurima toetuse saanud Jaanus Barkala. «Meie peamine eesmärk on säilitada vallas tasakaalu ja kodurahu õhkkond, sestap ei otsi me partneritega erimeelsusi vaid koostöökohti. Küllap ka erimeelsused tekivad, kuid neidki soovime lahendada koostöös ja omavahel konsulteerides». Barkala sõnul ei vaja valimisliit Otepää valla juhtimiseks küll koalitsiooni, kuid ometi püütakse leida ühisosa nendega, kes seda soovivad.

«Kindel valimisvõit kinnitas küll meie veendumust, et valitud kurss on õige, kuid hoogsaks edasiliikumiseks on tarvis kõigil sõuda ühes suunas. Mida vähem on tagurpidi sõudjaid ja lihtsalt paadi kõigutajaid, seda kindlamalt ja hoogsamalt me edasi liigume», ütles Ühinenud Kogukondade delegatsiooni liige Raivo Kalda. «Anname endast parima, et tagada vallas kodurahu ja stabiilne areng», lisas Kalda.

Ühinenud kogukonnad on tänaseks kohtunud Isamaa, Eesti 200 ja VL Sinu Otepää esindajatega. Algaval nädalal loodab liit kokku saada EKRE-ga, Reformierakond on valimisliidu kutsele seni vastanud eitavalt. Senised konsultatsioonid on valimisliidu hinnangul olnud valdavalt konstruktiivsed ning lubavad eeldada, et õhkkond uues vallavolikogus saab olema asjalik ja töine.

EKRE esindaja Ants Frosch andis aga teada, et 22. oktoobril toimus Otepääl arutelu, millel osalesid EKRE, Reformierakonna, Eesti 200, Isamaa ja Valimisliidu Sinu Otepää esindajad. «Kujunes ühine platvorm, et valla juhtimine peab põhinema ausal ja kaasaval juhtimisel ning võrdsel partnerlusel. Läbirääkimistel on loomisel tugev programmiline vundament,» lisas Frosch, kes enda sõnul räägib kõigi konsultatsioonidel osalejate nimel.

EKRE, Reformierakond, Eesti 200, Isamaa ja Valimisliit Sinu Otepää said valimistel kokku 1738 häält ja 8 mandaati, valimisliit Ühinenud Kogukonnad aga 1619 häält ja 9 mandaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles