Reformierakond jõudis Tõrvas Isamaaga kokkuleppele

Tiit Loim
, reporter
Copy
Reformierakond valis edasiseks koalitsioonipartneriks Tõrvas Isamaa erakonna. Peol hetk Tõrva reformierakondlaste tänavuselt valimispeolt.
Reformierakond valis edasiseks koalitsioonipartneriks Tõrvas Isamaa erakonna. Peol hetk Tõrva reformierakondlaste tänavuselt valimispeolt. Foto: Tiit Loim

Tõrvas peaks lähipäevadel allkirja saama Reformierakonna ja Isamaa erakonna koalitsioonileping.

21-liikmelises volikogus 11 kohta saanud Reformierakond asus enamuse tagamisest hoolimata valimiste järel partnereid otsima. Erakonda kuuluva vallavanema Maido Ruusmanni sõnul on üksmeel leitud Isamaa saadikutega, keda pääses volikokku kaks. «Sellel nädalal loodame sõlmida ka koalitsioonilepingu, siis on ametlik verstapost maha pandud,» ütles Ruusmann.

«Kohtusime ka valimisliidu ehk sotside esindajaga. EKRE huvitaval kombel ennast kätte ei andnudki. Eelkõige on küsimus selles, et volikokku said Isamaast Kalle Vister ja Ilmar Kõverik. Tõenäoliselt saavad eesootaval perioodil olulisteks märksõnadeks haridusvõrguga seotud küsimused ja kultuur, mis oli valimistel mitme nimekirja valimiskese. Kalle Visteril on pikaajaline kogemus haridusvaldkonnas, ta on olnud koolijuht ja maavalitsuse töötaja. Teisalt on ta praegu rahvakultuuri keskuse juhataja. Ilmar Kõverik on teada-tuntud kultuurikuju. See on loodavale koalitsioonile paljuski kasuks,» lisas vallajuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles