Valga vallas sõlmisid koalitsioonileppe valimisliit ja Reformierakond

LEPM
Copy
Valga valla juhtimises järgmise nelja aasta vältel leppisid kokku Valga 2.1. valimisliit ja Eesti Reformierakond. Valga raekojas allkirjastatud koalitsioonilepingule andsid allkirjad vallavanem Monika Rogenbaum ja vallavolikogu esimees Lauri Drubinš.
Valga valla juhtimises järgmise nelja aasta vältel leppisid kokku Valga 2.1. valimisliit ja Eesti Reformierakond. Valga raekojas allkirjastatud koalitsioonilepingule andsid allkirjad vallavanem Monika Rogenbaum ja vallavolikogu esimees Lauri Drubinš. Foto: Valga vallavalitsus

Reedel, 29. oktoobril jõudsid valimiste järgsed koalitsioonikõnelused Valgas lõpule ning valla juhtimises järgmise nelja aasta vältel leppisid kokku Valga 2.1. valimisliit ja Eesti Reformierakond. Valga raekojas allkirjastatud koalitsioonilepingule andsid allkirjad vallavanem Monika Rogenbaum ja vallavolikogu esimees Lauri Drubinš.

Reedel sõlmitud koalitsioonileping keskendub parima võimaliku elukeskkonna loomisele, samuti seati sihiks tagada valla stabiilne juhtimine, eri osapoolte kaasamine ja väärika poliitkultuuri juurutamine, et luua tingimused omavalitsuse tõhusaks arenguks. Mõlemad pooled rõhutasid vajadust arendada Valga valda kui tervikut ning lähtuda ausa ja avatud valitsemise põhimõtetest.

„Lahendamist vajavaid küsimusi on Valga vallas palju, seetõttu seadsime eesmärgiks kaasata valla arendamisse välisrahastust ning kasutada aktiivselt nii siseriiklikke ja Euroopa Liidu toetusi. Lubame, et tähelepanu jagub nii linna- kui maakogukondadele, paraneb valla valmisolek kriisis toime tulla ning teostatud saavad mitmed kauaoodatud ja hädavajalikud investeeringud,“ kommenteeris koostöölepet vallavanem Monika Rogenbaum, kes jätkab tänasel ametipostil ka uues valitsuses.

„Keskendume järgmise nelja aasta vältel elukeskkonnaga seotud küsimustele, nagu teede ja tänavate olukord, hoonete ja haljasalade välimus, vaba aja veetmise võimalused ja avaliku ruumi seisukord laiemalt. Lisaks valla füüsilise ruumi korrastamisele panustame teenuste kaasajastamisele, et pakkuda siinsetele elanikele võimalikult häid tingimusi ja pidurdada rahvastiku kahanemist,“ rääkis vallavolikogu esimees Lauri Drubinš.

Poolte vahel sõlmitud koalitsioonileping on jaotatud seitsmeks põhieesmärgiks atraktiivsema, inimkesksema, turvalisema, laste- ja noortesõbralikuma, aktiivsema, ettevõtlikuma ja jätkusuutlikuma valla loomisel, ning nende eesmärkide täitmiseks vajalikeks tegevusteks. Tulevikku vaatavate teemadena jõudsid leppesse ka targa majandamise, innovatsiooni ja keskkonnaga seotud küsimused.

Täiendavalt lepiti kokku valimisliidu ja Reformierakonna vastutusalad koalitsioonilepingu ellu viimisel. Valga 2.1. valimisliidu kanda jäävad vallavanema, ühe asevallavanema ja ühe valitsuse liikme rollid, samuti vallavolikogu ühe aseesimehe ülesanded. Reformierakonna esinumber Lauri Drubinš jätkab vallavolikogu esimehena, lisaks panustab erakond loodud koalitsiooni ühe asevallavanema, ühe valitsuse liikme ja volikogu teise aseesimehega.

Värske koalitsiooni täpne isikkoosseis avalikustatakse järgmise nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles