Põlvas hakkas koolimaja kõrvale kerkima hooldekodu

Mati Määrits
, reporter
Copy
Puid püüdsid ehitajad tulevase hooldekodu platsil maha võtta nii vähe kui võimalik.
 
Puid püüdsid ehitajad tulevase hooldekodu platsil maha võtta nii vähe kui võimalik.  Foto: Mati Määrits

Põlva kooli Lina tänava õppehoones käivatel lastel on hea ülevaade hooldekodu ehituse käigust kolmanda korruse klassiruumist. Nii direktori kui objektiinseneri kinnitusel vanematel põhjust laste turvalisuse pärast muretseda ei ole, sest koolimaja ja ehitusplatsi eraldab võrkaed.

Põlva kooli direktori Koit Noogi ütlusel pöördusid tema poole ehituse alguses kaks lapsevanemat, kes pelgasid, et midagi võib juhtuda. «Tara siis juba oli. Pärast tara panekut panime ise veel lindi krundi sees oleva tee äärde, kustkaudu lapsed olid harjunud otse läbi metsa käima. Eks nad saavad ka nüüd minna, aga vähemalt juhitakse nende tähelepanu võimalikule ohule. Kuigi teisel pool ehitustandrit ei ole kooli krunt, ei tohiks inimesed ka seal liikuda. Seda ei saa küll öelda, et lapsed sõeluvad masinate vahel (seda väitis toimetusega ühendust võtnud lapsevanem – M. M.). Seal ei liigu masinaidki nii palju.»

Kui toimetusega ühendust võtnud vanema andmeil on Põlva vallale ja koolile tehtud mitu ettekirjutust, siis Noogi väitel pole neid tehtud. «Vaid haridusministeerium on teinud järelepärimise vallale, millele ka vastati.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles