Viiruse levik sunnib osa klasse Valgas kaugõppele

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga põhikooli direktor Hannely Luik-Stogov tõdes, et osalise kaugõppeni jõuti mitmel põhjusel: haigusjuhtumeid on palju ja vaktsineerituid vähe.
Valga põhikooli direktor Hannely Luik-Stogov tõdes, et osalise kaugõppeni jõuti mitmel põhjusel: haigusjuhtumeid on palju ja vaktsineerituid vähe. Foto: arhiiv

Sellest nädalast osaliselt kaugõppele jääva Valga põhikooli direktor Hannely Luik-Stogov tõdes, et vaktsineeritud õpilaste osakaal koolis on äärmiselt madal, osa vanematest on laste testimise vastu ning õpetajate kevadiste kaitsesüstide mõju hääbumas. Siiski pooldab Luik-Stogov koolipõhist lähenemist, kõigi õpilaste kaugõppele minekut ei poolda ka teised ajalehega suhelnud koolijuhid.

Valga põhikool jääb pärast vaheaega ehk alates tänasest, 1. novembrist osalisele kaugõppele. Otsus puudutab 4. ja 6.–8. klasside õpilasi, ülejäänud jätkavad tavapärase õppetööga. Hannely Luik-Stogov selgitas, et otsus sündis koos vallavalitsusega, kuna Valgamaal ja ka põhikoolis on viiruse leviku näitajad kiires tõusutrendis. Esialgu nädalaks jäävad kaugõppele need klassid, kus rohkem haigusjuhtumeid. Ka terviseameti andmetel on praegu kõige suurem nakatumine just 10–14-aastaste seas.

Viiendik ei luba last testida

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles