Võrus tabati kahtlase väärtusega tööriistade müüja (1)

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Mehelt ära võetud tööriistakohver
Mehelt ära võetud tööriistakohver Foto: Politsei

Viimastel nädalatel on võrulased politseile mitmel korral teada andud linnas auto pagasiluugist kahtlase väärtusega tööriistu müüvast mehest. Paraku jõudis kaupmees korduvalt müügileti enne politseinike saabumist kokku panna ning lahkuda, kuni politsei eile mehe Võrus Jüri tänavalt taas kauplemast tabasid.

Võru menetlusgrupi juhtivuurija Margus Puhm kirjeldas, et mehe sõiduk vaadati üle ning sealt leiti kaheldava kvaliteediga tööriistu, millele müüja ise turuväärtuse tõstmiseks tuntud brändide kleebised peale oli pannud. „Inimesed said alles kodus aimu, et olid soetanud tundmatu tootja kahtlase väärtusega toode,“ märkis Puhm. Politseile praegu teadaoleval info põhjal õnneks palju inimesi petuskeemi õnge ei läinud.

Foto: Mehelt ära võetud mootorsaag. Politsei

Masinast leitud esemed võeti hoiule ja saadeti ekspertiisi ning Venemaa kodanikust mehe suhtes alustati menetlust. Ka piiras politsei- ja piirivalveamet tema riigis viibimise õigust ja mees kohustus viivitamatult Schengeni liikmesriigi territooriumilt lahkuma.

Politseiuurija tänab kogukonda, kes varmalt kahtlasest tegevusest politseile teada andis. Samas kutsub ta inimesi üles ettevaatlikkusele ning palub enne kaupade soetamist veenduda nende kvaliteedis ja päritolus.

„Odavat ja head kaupa kahjuks olemas ei ole ning kindlam on kaubad ja teenused soetada tuntud edasimüüjate juurest mitte poe taga auto pagasiluugi alt jõulisi müügivõtteid kasutanud kahtlaste kaupmeeste käest,“ lisas Puhm.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles