Näitus tutvustab mesilasi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Valga muuseum
 
Valga muuseum  Foto: Arvo Meeks

Valga muuseumis saab 27. novembrini näha poola kunstniku Piotr Socha isikunäitust «Lennake mesipuu poole!» tema illustratsioonidest raamatule «Mesilased».

Näitus on inspireeritud Juhan Liivi luuletusest «Ta lendab mesipuu poole». Väljapanek on pühendatud Eesti 100. sünnipäevale ja Poola taasiseseisvumise 100. aastapäevale ning mõeldud eelkõige lastele ja noortele.

Näitus keskendub vaid ühele, kuid see-eest muljet avaldavate mõõtmetega teosele, mille autor on Piotr Socha.

Andudes oma mesinduskirele, näitavad raamatu «Mesilased» illustraator Piotr Socha ja teksti autor Wojciech Grajkowski suurejooneliselt ja detailirohkelt nende putukate maailma: alustades mesilaste eluetappidest tarus, liiguvad autorid läbi ajaloo, kirjeldades mesilaste ja inimeste koostööd eri aegadel – ja lõpetavad teaduslike tõikadega.

Saab lugeda ja vaadata, kuidas valmib meekärg, mida ühist on mesilastel ja dinosaurustel, milline on mesilase kandevõime ja miks Sichuani provintsis Hiinas tegelevad viljapuude tolmeldamisega putukate asemel pintsliga varustatud inimesed. Teada saab sedagi, millist teavet edastavad mesilased üksteisele oma tantsudega ning milliste hoonete katuselt võib leida linnamesilaid.

Näituse on koostanud Poola Vabariigi suursaatkond Tallinnas koostöös kirjastustega Dwie Siostry ja Varrak ning Eesti Mesinike Liiduga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles