Põlva haigla ei saa enam tavapatsiente vastu võtta

Mati Määrits
, reporter
Copy
Kolmapäevase seisuga oli Põlva haiglas 27 koroonaga nakatunut, kuigi kohti on koroonas­osakonnas 22. Selline olukord on tingitud asutusesisesest puhangust.
 2 x Mati Määrits
Kolmapäevase seisuga oli Põlva haiglas 27 koroonaga nakatunut, kuigi kohti on koroonas­osakonnas 22. Selline olukord on tingitud asutusesisesest puhangust. 2 x Mati Määrits Foto: Mati Määrits

Kuna koroona on tabanud Põlva haigla eri osakondi, peavad niinimetatud tavahaiged operatsioonile pääsemist ootama jääma või siis suunatakse nad mõnda teise raviasutusse.

«Paraku oleme pidanud ravi vajajaid ka ukselt tagasi saatma. Kes vähegi kodust ravi kannatab, läheb koju. Kui tõsine häda käes, peabki uuesti kiirabi kutsuma. Kui ravivajadus on möödapääsmatu, oleme abivajajaid saatnud lisaks Tartule ka Võru, Valga või Jõgeva haiglasse. Vähemalt esialgu on neile veel koht leitud,» sõnas Põlva haigla juhataja Margot Bergmann.

Erakorralistele haigetele ollakse sunnitud ei ütlema haiguspuhangute tõttu eri osakondades. «Kuna me ei tea, kas see osakond on ikka puhas, võivad nad meie juures veel nakatuda lisaks koroonaviirusega,» põhjendas juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles