Vallavalitsuse töötajad laenutasid raamatuid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Võru vallavalitsuse avalike suhete spetsialist Birgit Pettai täitis oma kunagise unistuse töötada raamatukogus.
Võru vallavalitsuse avalike suhete spetsialist Birgit Pettai täitis oma kunagise unistuse töötada raamatukogus. Foto: Lea Lillemets/Vastseliina Raamatukogu

Üle-eestilised raamatukogupäevad tõid oktoobri teisel poolel mõnegi raamatukogu leti taha inimesi, keda seal muidu ei kohta. Näiteks laenutas ühel pärastlõunal Vastseliina raamatukogus raamatuid Võru vallavalitsuse avalike suhete spetsialist Birgit Pettai.

Vastseliina haruraamatukoguhoidja Lea Lillemets oli hiljuti raamatukokku välja pannud näituse «Eesti ajakirjanduse aja- ja arenguloost». Et Pettai on ka vallalehe toimetaja, kutsuski Lillemets just tema külalisena raamatuid laenutama.

«Kuna olen lõpetanud Tartu ülikooli kirjanduse ja kultuuriteaduste eriala, kus keskendusin just Eesti kirjandusele, on mul kirjandusega väga lähedane suhe,« tõdes Pettai. «Olen unistanud ka kunagi raamatukogus töötamisest. Seepärast võtsingi selle kutse rõõmuga vastu.»

Päeva jooksul sai Pettai tutvuda programmiga RIKS, mida Võrumaa raamatukogud kasutavad. Tema ja Lillemetsa koostöös sai Vastseliina raamatukogu ka oma Facebooki-lehe. Lisaks jagas ta külastajatele raamatusoovitusi.

«Olen ka ise väga agar raamatukogu külastaja ja lugeja. Võrumaal toimetades on Vastseliina raamatukogu viimase kümne aasta jooksul saanud mu koduraamatukoguks. Kuigi elan Tartus, kus linnaraamatukogus valik suurem, püüan anda ka oma panuse maaraamatukogude ellujäämisesse neist raamatuid laenutades.»

Lasva raamatukogus laenutas aga ühel oktoobripäeval raamatuid Võru abivallavanem Juris Juhansoo. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles