Prantsuse filoloogist sai rahvamaja kunstiline juht

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tiina Niitvägi-Hellamaa
Tiina Niitvägi-Hellamaa Foto: Birgit Pettai/Võru Vallavalitsus

Vastseliina rahvamajas asus kunstilise juhina tööle Tiina Niitvägi-Hellamaa. Varem piirkonnas suvitanud ja viimased poolteist aastat kohapeal elanud Niitvägi-Hellamaa on erialalt prantsuse filoloog, töötanud esmalt riigiametnikuna ning viimased paarkümmend aastat kooliõpetaja ja tõlkijana Tallinnas ning Tartus, andis teada Võru vallavalitsus.

Kokkupuudet kultuuritööga on tal oma sõnul olnud mitmesugust, ürituste korraldamisest koolis kuni viimastel aastatel MTÜ Kikkasepa Pärandkultuuri Edendamise Koda egiidi all läbi viidud tegevusteni.

Esimeseks ja suurimaks ülesandeks Vastseliina rahvamaja kunstilise juhina peab Tiina Niitvägi-Hellamaa kultuuri- ja ringitegevuse jätkusuutlikkuse tagamist olukorras, kus pole võimalik plaane tehes enam milleski kindel olla ja rahul võivad olla kultuuriasutused, kellel kavandatud tegevused õnnestub ellu viia.

«Mõtteid on, ent äsja ametisse astunult olen seadnud esmaseks eesmärgiks end kurssi viia eelkäijate tööga – kohalike traditsioonide ja tavadega. Aga eelkõige tahan tuttavaks saada inimestega, kes kultuuritööd siin kandis iga päev teevad: ringijuhtide, huvijuhtide, õpetajate, linnuserahva ja paljude teistega,» rääkis Niitvägi-Hellamaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles