60 musta või mustvalget kassi leidis kodu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Võru varjupaigas ootab uut kodu ka Robi.
Võru varjupaigas ootab uut kodu ka Robi. Foto: Varjupaikade MTÜ

Varjupaikade MTÜ, mille alla kuuluvad ka Valga ja Võru loomade varjupaik, korraldas oktoobris taas musta kassi kuu. Sel aastal leidis kampaania abil päriskodu 60 musta ja musta-valgekirjut kassi.

«Tänu sellele tõuseb kodu leidnud loomade arv igal aastal oktoobris hüppeliselt. Kui tavapärastel kuudel läheb koju umbes sada looma, siis oktoobris läks lausa 170,» sõnas Varjupaikade MTÜ kommunikatsioonijuht Anni Anete Mõisamaa.

Valga varjupaigast läks tema sõnul tänavu oktoobris koju kaheksa musta ja musta-valgekirjut kassi, Võru varjupaigast seitse.

Novembris algas varjupaikades aga 5+ koerte kuu, mis pühendatud väärikas eas koertele. Sageli tunnevad inimesed hirmu vanemate koerte tervisehädade ees, mis võivad kaasa tuua suuri rahalisi kulusid. Sel põhjusel lubab MTÜ jagada uue omanikuga vastutust, kui võetaval lemmikloomal on diagnoositud krooniline haigus, mis allub ravile. Kui omanikul pole võimalik varjupaigast võetud looma enam pidada, võtab varjupaik ta uuesti enda hoole alla. Samuti on abiks Rexi fond, mis toetab inimesi, kelle varjupaigast võetud lemmik vajab kriitilist veterinaarabi, kuid kelle majanduslik olukord seda ei võimalda.

5+ kampaania koeri on sel aastal Mõisamaa andmetel just Valga varjupaigas kõige rohkem – kuus. Võru varjupaigas praegu seeniorkoeri ei ole.

Nädala algul ootas Valga varjupaigas kodu 77 kassi ja 7 koera, Võrus 47 kassi ja 4 koera. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles