Põlva vallavanem ei usu kohalike piirangute efektiivsusse (2)

Sten Mahov
Copy
Sõidukis viibinud mehed toimetati Põlva haiglasse.
Sõidukis viibinud mehed toimetati Põlva haiglasse. Foto: Mati Määrits

Põlva vallavanem ning valla kriisikomisjoni esimees Georg Pelisaar leiab, et ehkki koroonakriisi ohjamiseks võib maakondlikke piiranguid kehtestada, ei ole neist tõenäoliselt siiski eriti suurt kasu. Enim aitaksid nakatumiste arvu alla tuua tema meelest siiski ühtsed üleriigilised piirangud.

Põlvamaa on koroonasse nakatumiselt Eesti tipus: viimase seitsme päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on 1810. Vaktsineerituse tase on samas Eesti üks madalamaid: maakonna elanikkonnast on vaktsineerimiskuur lõpetatud 57 protsendil inimestest, sealhulgas 66 protsendil täiskasvanutest.

«Olukord Põlvamaal on tõsine. Terviseameti andmetel tuleb palju haigestumisi üritustelt, koolidest, kortermajadest ja perekondlikest läbikäimistest. Praegu on puudus nii meditsiiniõdedest kui hooldajatest ning haigla koormus on kõrgest nakatumisest tulenevalt suur,» sõnas peaminister Kaja Kallas laupäevasel videokohtumisel Põlva vallavanema Georg Pelisaare, Põlva haigla juhataja Margot Bergmanni, hädaolukorra meditsiinijuhi Urmas Sule, Lõuna meditsiinistaabi juhi Juri Karjagni ning terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhi Tiia Luhtiga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles