Fotod ⟩ Valgas murti sisse seitsmesse kioskisse

Copy

Politsei sai esmaspäeva hommikul enne kella 8 teate, et Valgas Vabaduse tänaval on turu territooriumil öö jooksul sisse murtud seitsmesse kioskisse.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keiski edastusel fikseeris kohal käinud politseipatrull sündmuskoha ning vestles müügikioskite omanikega. Täpne tekitatud kahju ning muud üksikasjad selgitatakse edasises menetluses.

Turu direktori Raivo Kuke sõnutsi oli tegemist puhtalt vandalismiga, sest kaupa polnud kaasa võetud. Küll oli loobitud kanamune seinte vastu ning löödud puruks paar purki. Samuti langes kurjamite saagiks sularaha umbes saja euro väärtuses.

"Turvakaamera meil oli, aga see löödi kohe katki. Eks nüüd tuleb see uuesti panna," lausus Kukk.

Teisipäeva hommikuse seisuga polnud Ragne Keiski sõnul veel otsustatud, kas juhtunu puhul algatatakse ka kriminaalasi.

Valga turg on rüüstamistega hädas olnud varemgi. Ka tänavu talve lõpul Pargi tänava poolse värava kõrvale tekkinud suur auk oli Kuke sõnul vandaalide kätetöö. «Oleme vandaalidega pidevalt hädas,» tunnistas turujuht toona.

Kõige rängemalt on aga kurikaelte tõttu kannatanud Pargi tänava värava lähedal olev väike kiosk, mis korra suisa ümber lükati. Samuti on sinna sisse murtud.

Viimane suurem sissemurdmine leidis turul aset 27. märtsil 2020. Toona tekitati vargusega 375-eurone kahju. Pahategijad saadi ka kätte, nendeks osutusid kuus alaealist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles