Kriisikomisjon lubab kultuuriüritustel istet võtta igal neljandal toolil

LEPM
Copy
Homsest läheb  distantsõppele Mooste mõisakool.
Homsest läheb distantsõppele Mooste mõisakool. Foto: SA Mooste Mõis

Põlva valla kriisikomisjon arutas tänasel istungil COVID-19 haiguse leviku tõkestamiseks võimalike kohalike meetmete ja piirangute rakendamist.

Terviseameti poolt Põlvamaale koostatud nakatumise kokkuvõttest 5. novembri seisuga on näha, et viimase seitsme päeva jooksul on kõige rohkem nakatumisi toimunud perekonnas, järgneb teadmata nakatumiskoht, seejärel tuleb nakatumine tervishoiuasutuses, hooldekodus ja töökohal.

Tuginedes koolidest saadud seiretestimise tulemustele ja Terviseameti analüüsile, otsustati vaadata kõiki koole eraldi ja distantsõppe korraldamine otsustada haridusasutuse põhiselt, sõltuvalt nakatunute arvust. Homsest, 9. novembrist läheb distantsõppele Mooste mõisakool.

Kultuurisündmused võivad toimuda, kui tagatakse täidetavus kuni ¼ ruumi istekohtade arvust ja on täidetud kõik hetkel kehtivad piirangud – kehtiv COVID tõend, hajutatus, maski kandmine ja käte desinfitseerimine, sündmus lõpeb kell 23. Kriisikomisjoni tungiv soovitus on mis tahes haigussümptomite ilmnemisel kultuuriüritustest mitte osa võtta.

Ka vaktsineeritud lähikontaktsetel inimestel soovitatakse jääda koju, võimalusel teha kaugtööd või võtta haigusleht.

Põlva vallavalitsuse ettepanekul koguneb teisipäeval, 9. novembril maakonna turvalisuse nõukogu, et arutada olukorra tõsidust maakonnas ning kavandada edasisi samme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles