Palojärve ümbrust ootavad ees uued raied

Mati Määrits
, reporter
Copy
2020. aasta septembris toimunud arutelul jäid Palojärve ääres ühisele pildile metsakaitsja
Mati Sepp (vasakult), Postitee-äärse kogukonna esindaja Ott Rätsep ja metsaülem
Tiit Timberg.
2020. aasta septembris toimunud arutelul jäid Palojärve ääres ühisele pildile metsakaitsja Mati Sepp (vasakult), Postitee-äärse kogukonna esindaja Ott Rätsep ja metsaülem Tiit Timberg. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) ootab kogukonna esindajaid ja loodusesõpru reedel kell 14 Postitee ääres asuva Palojärve suurde parklasse.

«Oleme läinud aastal kinnitatud kava rakendanud, teinud raieid, korrastanud sissesõidutee Palojärve puhkealale ja uuendanud ujula. Tahame teiega koos tehtu üle vaadata ning rääkida ka 2022. aastaks kavandatud raietest,» andis teada RMK Põlvamaa metskonna metsaülem Tiit Timberg.

Aastateks 2020–2030 on uuendusraieid ette nähtud 33,8 hektarit, sellest 25,2 hektarit aegjärkse ja 8,6 hektarit lageraiena. Kui mullu nägi kava ette 1,1 hektarit lageraiet ja 10,5 hektarit aegjärkset, siis nii sel kui ka järgneval aastal üksnes lageraiet – vastavalt 3,6 ja 1,6 hektarit. Seejärel on kavas pidada kolm aastat vahet ning jätkata peamiselt aegjärkse raiega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles