Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
2020. aasta septembris jäid koosolekul Palojärve ääres ühisele pildile metsakaitsja Mati Sepp (vasakult), Postitee-äärse kogukonna esindaja Ott Rätsep ja metsaülem Tiit Timberg.
2020. aasta septembris jäid koosolekul Palojärve ääres ühisele pildile metsakaitsja Mati Sepp (vasakult), Postitee-äärse kogukonna esindaja Ott Rätsep ja metsaülem Tiit Timberg. Foto: Mati Määrits

Palojärve ümbrust ootavad ees uued raied

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) ootab kogukonna esindajaid ja loodusesõpru reedel kell 14 Palojärve suurde parklasse.

«Oleme läinud aastal kinnitatud kava rakendanud, teinud raieid, korrastanud sissesõidutee Palojärve puhkealale ja uuendanud ujula. Tahame teiega koos tehtu üle vaadata ning rääkida ka 2022. aastaks kavandatud raietest,» andis teada RMK Põlvamaa metskonna metsaülem Tiit Timberg.

Aastateks 2020–2030 on uuendusraieid ette nähtud 33,8 hektarit, sellest 25,2 hektarit aegjärkse ja 8,6 hektarit lageraiena. Kui mullu nägi kava ette 1,1 hektarit lageraiet ja 10,5 hektarit aegjärkset, siis nii sel kui ka järgneval aastal üksnes lageraiet – vastavalt 3,6 ja 1,6 hektarit. Seejärel on kavas pidada kolm aastat vahet ning jätkata peamiselt aegjärkse raiega. MATI MÄÄRITS

Mooste mõisakool läks kaugõppele

Põlva valla kriisikomisjon arutas esmaspäeval võimalikke abinõusid koroonaviiruse leviku tõkestamiseks.

Tuginedes koolide seiretestimisele ja terviseameti analüüsile, otsustati läheneda iga haridusasutuse puhul individuaalselt, sõltuvalt nakatunute arvust. Eilsest läks kaugõppele Mooste mõisakool.

Kultuurisündmused võivad toimuda, kui ruumis on täidetud kuni veerand ruumi istekohtade arvust ja järgitakse kehtivaid piiranguid nagu koroonatõendi kontroll, hajutatus, maski kandmine ja käte desinfitseerimine, lõpp kell 23.

Ka vaktsineeritud lähikontaktsetel soovitatakse jääda koju, võimalusel teha kaugtööd või võtta haigusleht. LEPM

Maakonna kõrgeim nakatumisnäitaja on Räpinas

Esmaspäevase seisuga oli Räpina vald tõusnud kõrgeima nakatumisega vallaks Põlvamaal. Terviseamet edastas vallale juhised viia inimestevaheliste kokkupuudete vähendamiseks kontaktid kaaskodanikega miinimumini.

Perekonnasiseste nakatumiste kõrge näitaja tõttu palutakse mitte pidada sünnipäevi ega traditsioonilisi üritusi, näiteks mardi- või kadripäeva. Eneseisolatsiooni peab jääma ka vaktsineeritud perekondlik lähikontaktne.

Avalikud üritused, koolitused, kontserdid ja muud rahvarohked üritused tuleks edasi lükata või vältida nendel osalemist.

Maskikandmise kohustus kehtib siseruumides ka kontrollitud tegevustele. See rakendub kõigile, kes vähemalt 12-aastased.

Ainus tee viirusega toime tulla on võimalikult laialdane vaktsineerimine, lisab vallavalitsus. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles