Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Õhuväelased oma tehnikaga. Foto on illustratiivne.
Õhuväelased oma tehnikaga. Foto on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Rõuge vallas leiab aset õhuväe õppus

Õhuvägi annab teada, et kolmapäevast reedeni toimub Eesti eri paigus õhuväe õppus «Angry Flame». Võrumaal harjutab õhuvägi oma tegevust Rõuge vallas Rasva ja Taudsa küla aladel.

Sinna paigutatakse õhuseiredivisjoni tehnika ja läbi viiakse taktikalisi tegevusi. Laskemoona ega imitatsioonivahendeid ei kasutata. LEPM

Antsla vald toetab huviharidust

Kõik valla lapsevanemad saavad taotleda Antsla vallavalitsuselt toetust lapse huvihariduses ja huvitegevuses osalemiseks.

2022. aasta osalustasude, transporditoetuse ja laagris osalemise taotlusi oodatakse 20. novembriks valla üldmeilile.

Ühe lapse osalustasu ja transpordi toetussumma on kuni 30 eurot kuus. Laagris, konkurssidel ja võistlustel osalemise summa on kuni 100 eurot lapse kohta aastas. Laagritaotlusi saab esitada ka pidevalt, kuid need peavad laekuma vähemalt kuu enne tegevuse toimumist.

Taotluse tingimused ja vormid on Antsla valla kodulehel. LEPM

Algas Võru valla kaasava eelarve hääletus

Nädala lõpuni on keskkonnas Volis ja Võru vallamajas käimas Võru valla 2021. aasta kaasava eelarve hääletus.

Toetust saab avaldada kaheksale ideele. Need on Võrumõisa küla peatänava valgustus, liiklusohtliku lõigu valgustamine Raiste–Runda teel, välijõusaal Orava piirkonda, Viitka küla südames asuva tiigi korrastamine, mitmeotstarbeline palliväljak Lasva külla (1. etapp), Vastseliina madalseiklusrada, madalseiklusrada Puiga külla ja Võru valla bussiootepaviljonidesse infotahvlite paigaldamine.

Osaleda saavad kõik vähemalt 16-aastased isikud, kelle elukoht on rahvastikuregistri andmetel 8. novembri seisuga Võru vald. Igaüks saab hääletada ühe idee poolt. Hääletamiseks on vajalik ID-kaart, Mobili-ID või Smart ID. LEPM

Noorsootöö valdkonna tublimad vajavad tunnustust

Reedeni saab esitada kandidaate Antsla vallas noorte ja noorsootöö valdkonnas enim silma paistnud noorte ja valdkonda edendanud inimeste tunnustamiseks. Kategooriaid, kuhu on võimalik kandidaate esitada, on seitse: hea klassikaaslane, silmapaistev kooli esindaja, tegus noor, silmapaistev talent, hea juhendaja, noorte sõber ja aasta tegu noorsootöös.

Kandidaate võivad esitada kõik juriidilised ja füüsilised isikud. Esitatutest valib parimad välja komisjon, kus on vallavalitsuse liige, noorsootöötaja, noor, kogukonnaliider ning kooli esindaja.

Tunnustamine on kavas 26. novembril Tsooru rahvamajas. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles