Valimisliit Ühinenud Kogukonnad asub Otepääl valitsema üksinda

LEPM
Copy
Valimisliidu Ühinenud Kogukonnad delegatsioon läbirääkimistel partneritega. Vasakult Rein Pullerits, Raivo Kalda, Jaanus Barkala, Aivar Nigol ja Jorma Riivald.
Valimisliidu Ühinenud Kogukonnad delegatsioon läbirääkimistel partneritega. Vasakult Rein Pullerits, Raivo Kalda, Jaanus Barkala, Aivar Nigol ja Jorma Riivald. Foto: Valimisliit Ühinenud Kogukonnad

Kohalike omavalitsuste volikogude valimistel Otepää valla valijailt täismandaadi saanud valimisliit Ühinenud Kogukonnad teatas täna, et loobub koalitsiooni loomise püüdlustest ja asub valda juhtima üksi.

"Kohtusime ja pidasime nõu kõikide partneritega, kes kokku saada ja aru pidada soovisid. Jõudsime arusaamisele, et parim viis valijaile antud lubaduste elluviimiseks on võtta täisvastutus," ütles Ühinenud Kogukondade esinumber ja vallavanema kandidaat Jaanus Barkala. 

Tema sõnul on valimisliit avatud kõigi partneritelt tulevate ning valla elu edasi viivate ettepanekute aruteluks ja konstruktiivseks koostööks, kuid liidul puudub soov oma lubadustest taganeda või neid lahjendada. "Meie liidul on kõige põhjalikum, kõiki vallaelu valdkondi hõlmav programm ning meeskonnas on värskete ideedega uusi tulijaid, kel ambitsiooni tegusid teha," lisas Barkala.

Valimisliit algatas pärast valimistulemuste selgumist konsultatsioonid kõikide volikogusse valitud nimekirjadega eesmärgiga luua koalitsioon, kuid kõnelused luhtusid. 

Valimisliit Ühinenud Kogukonnad esitab vallavolikogu esimehe ametisse Rein Pulleritsu ja vallavanema ametisse Jaanus Barkala kandidatuuri. Vallavalitsuse liikmete ametikohad täidetakse regionaalse/kogukondliku esindatuse põhimõttel. Volikogu esimees valitakse vallavolikogu esimesel istungil, mis kutsutakse kokku kohe, kui valimistulemused on välja kuulutatud.

Ühinenud Kogukonnad moodustati 2017. aasta valimiste eel pärast nelja omavalitsuse – Otepää, Sangaste, Puka ja Palupera ühinemist Otepää vallaks. Valimisliit võitis ka tookordsed valimised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles