Ööjooksu peavõidu noppis Tõrva juurtega maratoonar

Copy
Oma kolmandat Kekkose öömaratoni jooksnud Gunnar Kingo võiduaeg oli 03:27.42,8. 
 Malle Elvet
Oma kolmandat Kekkose öömaratoni jooksnud Gunnar Kingo võiduaeg oli 03:27.42,8. Malle Elvet Foto: Malle Elvet

Õhtupimedas Käärikul Kekkose rajal peetud Suusahullude ööjooksumaraton tõi kohale spordiharrastajaid kogu Eestist, kokku oli neid 243. Valdav osa võttis reljeefsel rajal päkkade alla ühe ringi ehk 14 kilomeetrit. Paarkümmend pani end proovile kahel ringil. 42-kilomeetrisele maratonile ehk kolmele ringile startis kuraditosin maratoonarit.

Seekord ei läinud ilmaennustus Käärikul jooksjate rõõmuks päris täkkesse: ilm oli pilvitu, võistlejate kohal särasid tähed. Kui startis 42 kilomeetri jooks, paistis veel veidi päevavalgust, kuid peagi võttis võimust pimedus. «Mul on ootus, et tulen täna võitjaks,» sättis Tõrva juurtega Gunnar Kingo, ise lühikestes sportpükstes, stardi ootel pealampi paika. Ehitusfirmas projektijuhina töötav Kingo alustas maratonide jooksmisega kümme aastat tagasi.

Suusahullude ööjooksu korraldustiimis oli ka ekssuusataja Vahur Teppan. Temagi osales 14 kilomeetri jooksul. Põlvamaalt pärit Ulvi Londile oli see juba 158. maraton.
Suusahullude ööjooksu korraldustiimis oli ka ekssuusataja Vahur Teppan. Temagi osales 14 kilomeetri jooksul. Põlvamaalt pärit Ulvi Londile oli see juba 158. maraton. Foto: Malle Elvet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles