Võrumaalt pärit pereemast sai teadusdoktor

Copy

Maaülikooli värskete teadusdoktorite hulgas on ka Võrumaa juurtega noor pereema Kairi Maileht, kes igapäevatöö ja kahe lapse kõrvalt tänavu väitekirja valmis ning edukalt kaitstud sai. Oma diplomi sai ta kätte Eesti maaülikooli 70. sünnipäeval, mida tähistati pidulikult aulas, kus anti muu hulgas üle vastse audoktori tiitel inglasele, kel omamoodi side ka Lõuna-Eesti looduse ja saunakultuuriga.

Rektor Mait Klaassen tõstis pidupäevakõnes esile, et 2020. ja 2021. aastal kaitsti maaülikoolis edukalt 21 doktorikraadiväärilist väitekirja. Selle kõrgeima akadeemilise kraadi saanute hulgas on ka Antsla gümnaasiumi kasvandik Kairi Maileht (sünd. Kartusov). Tänavu veebruaris kaitses 37-aastane võrumaalane oma dissertatsiooni teemal «Fütoplankton järvede seisundi indikaatorina».

«Mu kodu on Uue-Antslas. Juba gümnaasiumi kümnendas klassis teadsin, et soovin jätkata õpinguid loodusteaduste vallas, maaülikoolis. Seetõttu tulin juba 11. klassis õppima Tartu Karlova gümnaasiumisse, kus oli bioloogia õpetamine heal tasemel,» meenutas Maileht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles