Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Valga Priimetsa kool
Valga Priimetsa kool Foto: Tiit Loim

Juurdeehitis võitis preemia

Valga Priimetsa kooli hoone juurdeehitis võitis muinsuskaitseameti aastapreemia kategoorias «Uus ajaloolises keskkonnas».

Koolikompleksi vanim osa on juugendarhitektuuri silmapaistev näide. Hoone ehitati haiglaks, kuid peatselt sai sellest tütarlaste gümnaasium. Keskmine, funktsionalistlikus stiilis hoone seisis 30 aastat tühjana. Juurdeehitisega taastati hoonestus Vabaduse ja Kungla tänava nurgal, kus see oli hävinud. Maja uus tiib markeerib vana hoonestusjoont, ja rikastab linnaruumi.

Valga vallavalitsuse mõtted hoone uuendamiseks panid paberile Riia arhitektid, kellel õnnestus siduda koolikompleksi osad omanäoliseks tervikuks.

Tunnustus anti üle Valga vallavalitsusele, projekteerijale SIA Lauder Architects ja ehitajale Rennes OÜ.

Valga vallaarhitekt Jiri Tintera tõdes, et koolihoone on viimaste aastate jooksul kolmas objekt, mille eest Valga omavalitsus saanud muinsuskaitseameti tunnustuse. «Eelmisel aastal saime auhinna lõvipeadega maja restaureerimise ning kaks aastat varem kreisihoone katuse ja fassaadide taastamise eest.»

Tööd on vallaarhitekti sõnul aga ees veel palju. «Varsti saab konserveeritud Ramsi vesiveski, järgmisel aastal restaureerime Klassmanni maja Jaani kiriku ees, valmistame ette noortekeskuse hoone remondi ja jätkame muusikakooli uuendustöödeks raha otsimist». LEPM

Tõrva tahab jõuda 80% vaktsineerituseni

Tõrva vallavalitsus alustas vaktsineerimiskampaaniaga, et hoida valla elu avatuna ning jõuda 80 protsendini täiskasvanute vaktsineerituses. Tõrvakate kaasabil valmis ka video, et eeskuju abil julgustada inimesi vaktsineerima.

Vallajuht Maido Ruusmann sõnas, et kuigi üldine vaktsineerituse tase on Tõrvas pigem hea, siis kõige madalamad on näidud kooliõpilaste seas ja vanusegrupis 30–39 eluaastat. «Soovime võimaldada igale soovijale mugava vaktsineerimise – näiteks 17. ja 24. novembril on võimalik kutsuda vaktsineerija koju,» selgitas Ruusmann. «Kõige kiiremat infot saab küsida meie Covid-koordinaatorilt Kristi Napastilt telefonil 5454 5410.»

Lisaks saab Tõrva tervisekeskuses vaktsineerida 16. ja 23. novembril ning 27. novembril perearst Eve Rebase juures. 28. novembril on plaanis vaktsineerimisring valla külades. LEPM

Jõulurahu pakt saab taas allkirjad

Kolme aasta eest sai Otepääl alguse uus traditsioon, kui allkirjastati külavanemate, külade esindajate ja vallajuhtide vahel valla jõulurahu pakt.

Ka sel aastal on külavanemad ja külade esindajad samal eesmärgil oodatud esimesel advendil Otepää keskväljakule. Tulekust tuleb hiljemalt 25. novembriks anda e-posti teel teada valla kommunikatsioonijuhile. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles